VscPro
Personalizacija po mjeri kupca 2016-8-9 https://www.vsc-pro.com/personalizacija-po-mjeri-kupca/61/blog/
Personalizacija po mjeri kupca 9 .  kolovoz   2016 .

Personalizacija po mjeri kupca

Personalizacija u samoj internet prodaji je vremenom postala vrlo važan pojam kojeg nebi smjeli ignorirati. Neka istraživanja pokazuju da 75% potrošača voli personaliziran pristup u web prodaji, a preko 50% bi čak razmislilo o budućoj kupovini ako bi takav pristup izostao. Neki analitičari tvrde da personalizacija još uvijek nije uspješno primjenjena u e-Commerce poslovanju i da ima još mnogo posla na tom području.

Prema nekim osnovana, personalizacija se odnosi na sadržaj i ponudu skrojenu upravo po mjeri određenog kupca. Pravi sadržaj, za pravu osobu, u pravo vrijeme. Kada se napravi dugoročna strategija, u cilju povećanja trajne vrijednosti korisnika, svakako će doprinijeti boljim rezultatima prilikom ostvarenja dobiti. Bit personalizacije je prepoznavanje i formiranje odnosa sa kupcem, u svrhu otkrivanja njegovih potreba i želja. Naravno, veća i šira ponuda će tome pogodovati.

Jedan osnovni princip personalizirane ponude je „ponuda za vas“, temeljena na ponašanju kupca u vašoj internet trgovini prilikom prijašnjih kupovina.

Prema istraživanjima Infosys, 86% potrošača tvrdi da personalizacija igra važnu ulogu prilikom odluke o kupnji. Dok će čak 125% potrošača ponovno kupiti, ako su kupovinu već obavili putem nekog od personaliziranog elementa prodaje.

Jedan od načina može biti i vremenski ograničena ponuda u pop-up pregledniku. Taj način donosi 55% više ostvarene prodaje kod posjetioca koji su prvi puta u internet trgovini.

Jedinstven sadržaj, prilagođen određenom posjetiocu je dobar način personalizacije prilikom slanja newslettera.

Na kraju, što je shopping iskustvo jednostavnije, kupac će biti zadovoljniji. Kod ostvarenja osobnog kontakta, kupac će se vraćati, češće dolaziti u web shop i više kupovati. Personalizacijom se ostvaruje više narudžbi, bolje konverzije i u konačnici zadovoljstvo kupaca koji će svoje pozitivno iskustvo prenijeti i dalje.

Izvor: PrestaShop

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu