VscPro
Što morate provjeriti prije otvaranja web trgovine? 2019-9-9 https://www.vsc-pro.com/otvaranje-web-trgovine/2188/blog/
Što morate provjeriti prije otvaranja web trgovine? 9 .  rujan   2019 .

Što morate provjeriti prije otvaranja web trgovine?

Na ecommerce tržištu je sve veća konkurencija. Konstantno se otvaraju nove web trgovine, postojeće unapređuju, a granice tog tržišta gotovo da više ne postoje. Sve više se spominje koliko trgovina gubi ako nema ecommerce prodaju. Upravo zbog takvih podataka, prije otvaranja web trgovine treba izbjeći pogreške koje se, nažalost često događaju. Još uvijek ecommerce tržište nije dovoljno educirano pa se događaju određeni propusti koji mogu nanijeti veliku štetu u samom početku lansiranja web trgovine. Kad korisnici dođu u takvu web trgovinu i zbog tih propusta ne dobiju informaciju koju traže, dožive loše korisničko iskustvo i više se ne vrate u tu web trgovinu. Kako se takve pogreške ne bi dogodile i vama, informirajte se na vrijeme kroz naš vodič učestalih pogrešaka na ecommerce tržištu.

Nije naglašen razlog zašto bi kupci trebali kupovati kod vas naspram konkurencije – broj web trgovina se iz godine u godinu znatno povećava. Iako su na našem podneblju postoci tog tržišta još uvijek dosta niski, pokazuju statistike, konkurencija nije mala. Stoga, korisnik kad dođe u vašu web trgovinu mora imati dobar razlog da ne otiđe u konkrentnu trgovinu kod koje je već prije ostvario zadovoljavajuću kupovinu. Bez obzira da li su kod vas prednost niže cijene proizvoda, niže cijene dostave, besplatna dostava, odlična korisnička podrška, savršena kategorizacija ili nešto jedinstveno za vašu prodaju, jasno ih istaknite i naglasite kupcima.

Slike u web trgovini su loše kvalitete i premalih dimenzija – originalne fotografije odlične kvalitete prikaza i dovoljno velikih dimenzija gdje se proizvod može detaljno pregledati je jedna od obaveznih značajki kvalitetne web trgovine. Nemogućnost viđenja proizvoda uživo, kvalitetna slika mora zamijeniti kako bi korisnik bio spreman kupiti online. Najbolje slike proizvoda imaju mogućnost zumiranja gdje kupac može detaljno pogledati svaki detalj proizvoda na bilo kojoj rezoluciji.

Opis proizvoda ne sadrži dovoljno informacija – generičke opise proizvoda koji su prikupljeni sa stranice proizvođača, potrebno je obraditi tako da sadrže sve potrebne informacije i prilagoditi ih publici. Opisi moraju sadržavati dimenzije, materijal, dostupne boje i brojeve, jedinstvene značajke i prednosti.

Web trgovina nije dovoljno testirana i pojavljuju se razne pogreške – to je naročito kritično ako se pogreške konstantno pojavljuju, a ne radi se na njihovoj ispravci. Korisnici nemaju toleranciju za takve propuste i uglavnom se ne vraćaju u web trgovinu gdje usluga nije na profesionalnoj razini. U testiranje web trgovine uključite što više raznih profila ljudi kako bi isprobali što veći mogući broj raznih situacija online prodaje.

Najkritičniji dio svake web trgovine je kompliciran checkout proces – možete imati prekrasan i moderan dizajn web trgovine, prekrasne slike i savršene opise proizvoda, ali ako vam je checkout kompliciran, sadrži previše koraka i unos nepotrebnih podataka (a prema GDPR-u nisu obavezni) korisnik će ostaviti napuštenu košaricu i neće se više vratiti u vašu web trgovinu. Dobro proučite najbolje prakse konkurentnih web trgovina u checkout procesu, zakone kojih se trebate pridržavati (zaštita podataka, GDPR) i uz pomoć stručnjaka napravite najbolju moguću verziju završnog koraka kupovine u vašoj web trgovini.

Iz dugogodišnjeg iskustva otvaranja web trgovina različitih branši proizvoda, vrlo velikog ili pak malog broja proizvoda, renomiranih tvrtki do start-up web trgovina, dobro smo upoznati sa poteškoćama s kojima se tvrtke susreću kod otvaranja web trgovina. Praksa je pokazala da su ovo najčešći propusti i pogreške na koje se trudimo ukazati kod samog planiranja projekta. Nažalost, nisu jedine. Svojim iskustvom i savjetima nastojimo ih svesti na minimum. Trebate li vi savjet?

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu