VscPro
Otvaranje web trgovine koja će uspješno ostvariti prodaju 2018-9-20 https://www.vsc-pro.com/otvaranje-web-trgovine-za-uspjesnu-prodaju/2156/blog/
Otvaranje web trgovine koja će uspješno ostvariti prodaju 20 .  rujan   2018 .

Otvaranje web trgovine koja će uspješno ostvariti prodaju

Otvaranje web shopa je zapravo otvaranje kompletno novog prodajnog mjesta. Za dobru online prodaju je važna izrada web shopa sa svim potrebnim funkcijama za pregled, prodaju, prijavu i ostalo. Isto tako je važno da se kod izrade web trgovine obrati posebna pozornost na dizajn sa odličnom navigacijom. Važan je i dobar sigurnosni sustav plaćanja. Da, sve ste odradili prema uputama. Posjetioci pristižu ali kupnje gotovo da i nema!

Otvorili ste web trgovinu i što sad?


Bitno je utvrditi da sve funkcionalnosti ispravno rade, pa iz tog razloga obavezno na početku uzmite dovoljno vremena da testirate sve funkcije web shopa. „Kupujte“ u svojoj web trgovini kao da ste kupac. Proučite svaki segment nekog odabranog artikla:

• Da li je slika artikla dovoljno jasna te da li prikazuje sve potrebne dijelove artikla

• Mogu li pronaći u opisima sve potrebne informacije o artiklu?

• Raspoloživost artikla?

• Isprobajte kupovinu sa raznim načinima plaćanja

Provjerite strukturu kategorija te koliko je jednostavno i brzo pronaći određeni proizvod kroz kategorije i potkategorije Internet trgovine.

Nakon početnog testiranja kad ste uvjereni da sve funkcionira u savršenom redu, krenite korak dalje u promicanje svoje Internet trgovine.

• Provjerite mogućnost davanja jeftinije dostave, a ako je moguće kod nekih artikala besplatnu dostavu

• Ponudite kupone sa popustima prilikom izlaska korisnika iz web shopa koje mogu iskoristiti u određenom roku

people

Praćenje konkurencije


Uvijek imajte na oku konkurenciju. Redovito pratite njihovu ponudu i cijene. Ako su cijene koje ste postavili na artiklima jednake (ili više!) od konkurencije, pokušajte ih na najefikasniji način korigirati. Jer zašto bi korisnici kupovali u novom web shopu po istim cijenama ako mogu na već provjerenim mjestima.

Napuštena košarica


Ima lijeka i za korisnike koji uredno pune košaricu sa artiklima ali nikada ne završe kupovinu. Funkcija „Napuštena košarica“ će ih podsjetiti na proizvod. Slanje emaila korisniku poput: „Nešto si zaboravio?“ ili „Trebate li više informacija u vezi proizvoda?“ – Prema statistikama je jako oružje da korisnik završi kupovinu. Također kroz tu funkciju se može potaknuti završetak kupovine dodatnim popustom ili nekom drugom primamljivom ponudom.

Chat box


Chat box je koristan alat u svrhu gradnje povjerenja kod kupaca. Ako razmišljate o mogućnosti korištenja funkcije chat box u svojoj web trgovini dobro razmotrite na koji način taj alat funkcionira. Budite svjesni da u tom slučaju morate biti dostupni korisnicima u bilo kojem trenutku. Nemate li mogućnost biti dostupni, ne postavljajte je jer možete sa njom izazvati suprotan efekt.

Sigurnost web trgovine


Pružite svojim korisnicima sigurnost. Oni žele znati da kupuju u legitimnoj web trgovini koja ima omogućene standardne mjere sigurnosti. Tome će doprinijeti postavljanje SSL certifikata i integracija sigurnosnog sustava plaćanja. SSL certifikat se koristi za sigurnost komunikacije između poslužitelja i klijenta. Postavljanje SSL certifikata, između ostalog, pruža sigurnost kod online plaćanja kreditnim karticama. Prepoznaje se ikonom lokota na web adresi i natpisom https:// ispred web adrese.

Recenzije


Potaknite kupce da ostavljaju pisane preporuke, jer statistike pokazuju da one imaju snažan utjecaj prilikom odluke o kupnji. U 2018. je pregledavanje online recenzija porastao za čak 97%. Kako bi svoje korisnika potakli na pisanje recenzija, možete im na primjer ponuditi kupon sa popustom ili neku sličnu primamljivu ponudu.

Veliki broj korisnika prije kupnje provjerava način povrata robe. Postavite uvjete povrata i reklamacija na vidljivo mjesto. Možete provjeriti kako to izgleda kod naših dugogodišnjih korisnika web trgovina.

Koristan sadržaj u formi bloga ili novosti vezan uz proizvode je dodatna vrijednost koju možete ponuditi svojim kupcima. Pritom provjerite pravopis!

Kad se Internet trgovina napuni artiklima i izvrše se sve potrebne provjere, zadatak vlasnika web shopa nije samo pregled narudžbi. Za dobro poslovanje morate biti stalno prisutni i osmišljavati nove ideje, pratiti konkurenciju i osvježavati ponudu. Naše iskustvo vam može u tome pomoći.

Zatražite ponudu

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu