VscPro
Kako pojednostaviti tvrtkama otvaranje B2B web shopa 2018-11-5 https://www.vsc-pro.com/otvaranje-b2b-web-shopa/2171/blog/
Kako pojednostaviti tvrtkama otvaranje B2B web shopa 5 .  studeni   2018 .

Kako pojednostaviti tvrtkama otvaranje B2B web shopa

Vaše vodstvo B2B tvrtke je skeptično u vezi uvođenja novih oblika poslovne komunikacije – otvaranje B2B web shopa. Svi u tvrtki postavljaju pitanje: je li otvaranje veleprodajne web trgovine vrijedno vašeg truda i vremena. Shvaćate da je promjena nužna, ali ne znate kako se pomaknuti. Štoviše, to iziskuje određeni novi trošak, a projektirajući povrat ulaganja može biti izazov.
Evo prijedloga za početak rada. Odaberite područje svog poslovanja gdje ćete vjerojatno vidjeti najveći početni povrat prilikom otvaranja web shopa.
Isto tako, možete istražiti ono što vaši konkurenti prodaju na mreži. Potražite svoje proizvode online i pogledajte tko ih prodaje. Što možete naučiti? Koje mogućnosti postoje?
Ono što uvijek savjetujemo novim vlasnicima web shopova: ponudite svojim veleprodajnim kupcima dodatni popust prilikom narudžbe kroz web shop. Na taj način ih privikavate na nov sistem poslovanja. Slanje newslettera je jednostavan i jeftin način za pozivanje svojih klijenata da upotrebljavaju novu ponudu – web trgovinu, zato razmislite o tome da korisnicima ponudite popust prilikom prijave na newsletter – na primjer 10 posto za prvu narudžbu - a zatim razvijte daljnju strategiju slanja novosti na trajnoj osnovi.
Bilo bi dobro da unaprijed postavite ciljeve - koja su očekivanja nakon otvaranja B2B web shopa. Koje ciljeve želite ostvariti nakon 6 mjeseci, a koje nakon godinu dana. I truditi se raznim metodama da ih i ostvarite.

Lako održite korak sa kretanjima u e-commerce poslovanjuPrije deset godina niste mogli niti zamisliti kako putem telefona tražite na primjer informacije o restoranima, potvrđujete rezervaciju za večeru i čitate recenzije. Dok čekate da večera stigne na stol, kupujete nešto na e-Bay-u, produžujete parking i provjeravate poslovne mailove ili stanje računa. Zadnje što radite preko telefona – su razgovori! Otvaranje web trgovine odnosi se na iskustvo korisnika i personalizaciju putem svih uređaja.


young


Isto tako se taj napredak odražava i na veleprodajnim modelima. Uspješne svjetske tvrtke svakodnevno rade na mnogim poslovnim izazovima i predviđanju okolnosti u kojem smjeru se branša kreće kako bi se što brže mogli okretati u uspješnom poslovnom smjeru.
Kod otvaranja veleprodajnog web shopa treba napraviti dobar plan na koje segmente staviti naglasak. Jer, vrlo je lako upasti u zamku i pretpostaviti kako je poslovna strategija namijenjena B2C kupcima dovoljno dobra i za B2B model. Veleprodajni kupci u prvom redu očekuju brzu i jednostavnu pretragu artikala u web shopu. Ovdje se trebate usredotočiti na pretragu po ključnim riječima u tražilici, pretragu po filterima i pretragu po kategorijama. Zavisi od asortimana koji nudite, razmislite i o nekim naprednim filterima pretrage.
Svakako obratite pozornost da B2B kupci nisu kupci u slobodno vrijeme. Kupuju s namjerom jer to zahtijevaju njihovi poslovi. B2B korisnici usmjereni su na smanjenje troškova kroz bolju cijenu i povećanu učinkovitost. Njima nije potrebna funkcija najprodavanijih artikala, ali je potrebno ponavljanje narudžbi. Tu funkciju im svakako treba omogućiti.
Imajte na umu da su B2B korisnici tvrtke, ponekad sa velikim brojem kupaca. Imajući veliki broj korisnika na jednom računu zahtijeva platformu e-trgovine koja se može prilagoditi svakoj tvrtki i svakom korisniku.

Reakcije kupacaObavezno provjerite jesu li klijenti razumjeli da će im učinkovitost e-trgovine omogućiti da poboljšaju svoje poslovanje. I zatražite povratne informacije od kupaca putem anketa ili direktno putem maila. Koristite analitiku e-trgovine kako biste proučili radnje korisnika, kao što su ono što gledaju i kako su tamo stigli. Vaša web stranica pruža vrijedne podatke za uvide u prodaju i operacije. Na primjer, pomoću analize možete vidjeti kategorije, potkategorije i stavke koje korisnik pregleda. Pratite te podatke i iskoristite ih za daljnje unapređenje vaše B2B prodaje.
Na kraju imajte na umu da cilj pokretanja B2B web trgovine nije provođenje što manje vremena sa korisnicima, nego provođenje kvalitetnijeg vremena. Dakle, sa kupcima se ne smije izgubiti kontakt, već ga unaprijediti na višu razinu putem novih komunikacija i kvalitetnijih ponuda.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu