VscPro
Optimizacija u protekloj godini 2016-12-20 https://www.vsc-pro.com/optimizacija-u-protekloj-godini/80/blog/
Optimizacija u protekloj godini 20 .  prosinac   2016 .

Optimizacija u protekloj godini

Kraj godine je obično rezerviran za osvrte na proteklu godinu. Osvrnut ćemo se na optimizaciju stranica, u kom smjeru napreduje SEO i što nam donosi 2017.godina. Od samog početka, SEO je jako važan za tražilice. Nekima stvara poteškoće, jer im je teško razumljiv, pa im stoga zadaje muke i frustraciju. No, mnogima je donio popriličnu zaradu. Odlike SEO-a su: jasna i pomno planirana strategija traženja.

Nekoliko godina unazad, dosta se je pisalo u stilu „SEO je mrtav“. Ne samo da se to nije ostvarilo, već je s vremenom SEO industrija narasla, velikim djelom zbog učinka globalnih SEO profesionalaca. Danas je SEO industrija vrijedna preko 65 milijardi $ (izvor: Search Engine Land). I velike i male tvrtke su uvidjele kako je dobra strategija za pretraživanje jako bitna za njihovo poslovanje. Tako je uz znanje, alate, količinu podataka i iskustvo SEO postao zasebna grana industrije.

Mobilno iskustvo je vrlo važno kod korisnika širom svijeta, jer čak 35% ispitanika je eCommerce transakciju u 2016. godini obavio putem pametnih telefona i tableta. U svakom slučaju, mobile-friendly stranice su ovdje premašile konkurenciju koja još uvijek nema takve stranice. Na isti način trebaju biti i prilagođeni oglasi sa odgovarajućim dizajnom.

Učinkovito korištenje društvenih medija je značajno za digitalnu industriju i iz godine u godinu se ovdje bilježi porast. Korisnici koji sve više koriste društvene mreže time očekuju interakciju sa brendovima na svakoj od njih. Sveprisutnost na više društvenih mreža, ne samo Facebooka, je značajno za poslovanje tvrtki.

Sakupljanje podataka o potrošačima i njihova analiza je olakšala put do korisnika.

Korisnički generiran sadržaj postaje glavni izvor informacija koji prijeti čak i tradicionalnim medijima.

Personalizirani način pristupa korisnicima je u porastu. To je omogućeno analizom prikupljenih podataka sa weba i društvenih platformi.

Sistematizacijom ovih navedenh segmenata sigurno će pomoći kod optimizacije stranica. Ako ste još uvijek u nedoumici na koji način bi mogli pospješiti optimizaciju vašeg web shopa, slobodno nam se obratite!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu