VscPro
Optimizacija Internet Trgovine 2018-2-1 https://www.vsc-pro.com/optimizacija-internet-trgovine/2132/blog/
Optimizacija Internet Trgovine 1 .  veljača   2018 .

Optimizacija Internet Trgovine

Search engine optimization (SEO) je proces koji utječe na vidljivost web shopa na tražilicama – u neplaćenom rezultatu vidljivosti ili tzv.organska pretraga. Kako se bilježi sve veći porast otvaranja Internet trgovina, tako i raste konkurentnost na tražilicama. Iz tog razloga je vrlo važno da asortiman iz web shopa budu na što višoj poziciji na tražilicama. Dobro razvijena i dobro održavana Internet trgovina može u najmanju ruku udvostručiti web prodaju. Što se više prometa odvija na određenom web sučelju, veća je šansa zadržavanja visoke pozicije na tražilicama. SEO strategija u E-commercu je ogromno područje i zahtjeva veliku pozornost prilikom optimiziranja. Ovdje smo nabrojali neke prioritete na koje svakako treba obratiti pozornost.

Istraživanje i planiranje određenih ključnih riječi je pri vrhu prioriteta prilikom optimiziranja Internet trgovine. Visoko rangirane ključne riječi treba postaviti u naslove stranica, zaglavlja, opise slika. Isto tako treba istražiti ključne riječi dugog naziva (Long-tail keywords) koje korisnici sve više koriste prilikom pretraga. Glasovno pretraživanje, kao novina u SEO-u, bi isto tako trebalo pomalo uzimati u obzir prilikom istraživanja ključnih riječi.

Praćenje konkurencije, u smislu da se uzimaju u obzir njihove strategije za optimizaciju, pomoći će i za upoznavanje trenutačne pozicije na tražilicama ali i za stvaranje novih ideja.

Brzina učitavanja web stranica se mora svesti na minimum, jer današnji korisnici nemaju strpljenja i brzo će napustiti web sjedište ako se dugo učitava.

Responzivni dizajn web stranice je odavno postao jedan od prioriteta za dobro optimiziranu stranicu, jer korisnici sve više pregledavaju ponudu putem mobilnih uređaja. Ako Internet trgovina nije responziv, i korisnici i Google će je bojkotirati.

Naslovi proizvoda trebaju biti jedinstveni i prepoznatljivi da bi ih korisnici odabrali, a tražilice visoko rangirale. Jednako su važni duljina naslova i točnost.

Meta opisi bi trebali na jednostavan, čitki način opisati sadržaj na koji će ih dovesti link iznad tog opisa. Sa pozivom na akciju na kraju tog opisa, potaknut će korisnika da klikne na njega.

Prisutnost na društvenim mrežama će privući znatno veći broj korisnika. I to je metoda koju više ne bi smjeli ignorirati. Oglašavanje, dijeljenje postova i komunikacija sa korisnicima putem društvenih mreža igraju veliku ulogu i za samu optimizaciju na tražilicama. Komentari i recenzije će doprijeti do velikog broja potencijalnih kupaca.

Posjedovanje SSL certifikata je kriterij rangiranja i svako E-commerce sjedište bi ga trebalo imati. Web stranice koje imaju „https“ sigurnije su za upotrebu i samim time je veće povjerenje korisnika kad ostavljaju svoje podatke.

Arhitektura web sjedišta sa kvalitetnom navigacijom, estetski privlačnim dizajnom i kvalitetno postavljenim unutarnjim linkovima – korisnicima jednostavna za upotrebu i isto tako direktno utječe na rang.

Praćenje SEO optimizacije raznim metodama i alatima kako bi se u svakom trenutku otklonili problemi i direktno utjecalo na organsku pretragu. Jer SEO nije jednokratan postupak – upravo suprotno! Stalni angažman stručno osposobljene osobe, redovito educirane o promjenama na tom području će pomoći vašoj Internet trgovini da bude dobro pozicionirana na tražilicama.

Izvor: Bootstrap Business

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu