VscPro
Održavanje veze sa postojećim kupcima u web shopu 2018-5-2 https://www.vsc-pro.com/odrzavanje-veze-sa-postojecim-kupcima-u-web-shopu/2142/blog/
Održavanje veze sa postojećim kupcima u web shopu 2 .  svibanj   2018 .

Održavanje veze sa postojećim kupcima u web shopu

Poznata je činjenica da je jeftinije prodavati postojećim kupcima, nego potraživati nove putem raznih marketinških kampanja. Dok konkurencija pritišće sa svih strana i u isto vrijeme financijski pritisak ne popušta, važno je da vodite podjednaku brigu o postojećim i novim kupcima. Također obratite pozornost na činjenicu: što je duži period poslovne suradnje između kupca i dobavljača, jača i lojalnost u tom poslovnom odnosu. Nemojte zaboraviti nagraditi tu lojalnost!

Postoje mnoge mogućnosti nagrađivanja lojalnosti kupaca: od slanja poklon bonova sa popustima ili besplatnom dostavom, slanjem nekog prigodnog poklona uz narudžbu vjernom kupcu i mnoge druge opcije. Dok istodobno možete ponuditi svojim kupcima atraktivne cijene ukoliko se registriraju i koriste prijavu. To omogućuje analizu prethodnih narudžbi i generiranje maila s korisničkim specifičnim ponudama na temelju prethodnog ponašanja u trgovini u vašem webshopu.

Učestalo slanje mail kampanja korisnicima donosi visok postotak konverzija. Kvalitetno segmentiranje publike za mail kampanje vam daje mogućnost slanja relevantnih ponuda i poruka. Dok u isto vrijeme pratite koji artikli su u određenom periodu najpopularniji i iskoristite tu informaciju.

Budite aktivni na društvenim mrežama jer teško je nadmašiti njihov utjecaj na korisnike, posebno kad gradite lojalnost sa kupcima. Pritom budite svjesni da prisutnost na društvenim mrežama zahtijeva vaš trud te mu morate konstantno posvetiti određeno vrijeme.

Kontaktirajte korisnike koji su redovito naručivali, a iz nekog razloga već neko vrijeme nisu kupovali. Pošaljite im mail sa posebnim popustom i/ili besplatnom dostavom koji postaje aktivan prilikom slijedeće narudžbe.

Pokušajte procijeniti u kojem periodu je korisnik upotrijebio naručeni proizvod te kada im je potreban novi. To je jednostavnije izračunati ako je kupac više puta naručio isti proizvod, u kojem roku ga je ponovno naručio, te prema tome poslati mail sa dobrom ponudom baš u periodu kada bi kupcu mogao zatrebati taj proizvod.

Obratite pozornost na ove smjernice, preoblikujte ih prema svojoj vrsti prodaje i vjerujem da vam je uspjeh zagarantiran!

Izvor: ScanCommerce

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu