VscPro
Novi na Facebooku? Ništa lakše... 2016-8-22 https://www.vsc-pro.com/novi-na-facebooku-nista-lakse/63/blog/
Novi na Facebooku? Ništa lakše... 22 .  kolovoz   2016 .

Novi na Facebooku? Ništa lakše...

Facebook je postala nezaobilazna aplikacija u svakodnevnom životu velikog broja korisnika na globalnoj razini. Od korištenja u privatne svrhe, zabave ili igrica, Facebook se velikim dijeli koristi i u poslovne svrhe. Uspješnim marketinškim kampanjama doseže velik broj targetirane publike.

Iz navedenih razloga nije suvišno okrenuti se samim osnovama otvaranja poslovne stranice na Facebooku. Za početak je potrebno izabrati vrstu djelatnosti prema vrsti vašeg poslovanja https://www.facebook.com/pages/create.php:
1. Lokalno poduzeće ili mjesto
2. Tvrtka, organizacija ili ustanova
3. Naziv marke ili proizvoda
4. Izvođač, bend ili javna ličnost
5. Zabava
6. Inicijativa/kampanja ili zajednica

Nakon toga je potrebno unijeti naziv i adresu djelatnosti, te informacije o poslovanju. Informacije će se nalaziti na prvoj stranici Facebooka pa je potrebno sažeto navesti 2-3 rečenice o vašoj tvrtki. Ovdje treba navesti i domenu vašeg weba.

Slika profila će se isticati kod svake vaše objave tako da je pažljivo odaberete i svakako neka bude dimenzija 180*180.

Slijedeći korak vas vodi do odabira publike kojoj će se prikazivati oglas. Obzirom da ne postoje još nikakve objave niti sadržaj koji bi zainteresirao publiku, ne preporuča se formiranje oglasa u ovom koraku.

U gornjem desnom uglu nalaze se Postavke. Otvara se lijevi stupac koji sadrže različite klasifikacije. Istaknut ćemo samo neke od njih. U polje Općenito unose se dodatne informacije o vašoj tvrtki.

U polje Uloge na stranici ćete unijeti administratore Facebook stranice, samo vas ili još neke dodatne.

Nakon toga krećete sa objavom prvog sadržaja, postova i slika. Ovdje u početku je dobro naglasiti da je važno kakve objave stavljate na svoju poslovnu stranicu, da je sadržaj relevantan opisu vašeg poslovanja. Jer ovdje počinjete graditi stil svoje poslovne stranice na Facebooku.

Kroz Analitiku pratite kretanja svoje stranice. One vam mogu pomoći kod kreiranja marketinških kampanja na Facebooku.

Na kraju ćemo samo još naglasiti da je važna učestalost objava na poslovnoj Facebook stranici. Nemojte dozvoliti da ona stoji bez objava duže vrijeme jer će imati negativan odraz na cijelokupnu poslovnu sliku vaše tvrtke.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu