VscPro
Newsletterom do lojalnosti kupaca 2016-5-10 https://www.vsc-pro.com/newsletterom-do-lojalnosti-kupaca/37/blog/
Newsletterom do lojalnosti kupaca 10 .  svibanj   2016 .

Newsletterom do lojalnosti kupaca

U zadnje vrijeme smo dosta spominjali društvene mreže u blog postovima – najviše Facebook, naravno, obzirom na broj korisnika te mreže. Ako ste preispitali svoje poslovanje, vjerojatno ste došli do zaključka da vam oglašavanje na društvenim mrežama zaista ne donosi osobit profit i da neki drugi oblici oglašavanja u vašem slučaju znaju biti znatno učinkovitiji.

Obraćanje ciljanoj publici putem emaila vjerojatno je jedan od najučinkovitijih oblika internet marketinga u većini web trgovina. Takav oblik komuniciranja neće biti tako širokog dometa kao oglašavanje na društvenim mrežama ali će zbog uskog targetiranja publike biti puno učinkovitiji.

Vjerojatno ste u nekim formama već isprobali email marketing, pa iz vlastitog iskustva znate koja forma pošte može dati najbolje rezultate. Već smo pisali da je naslov taj koji mora privući pažnju primaoca da uopće otvori vaš mail. Ukratko je potrebno napisati samu bit vaše poruke kako bi se uopće znalo o čemu obavještavate primatelja. Primatelji, koji su dali pristanak za primanje vašeg newslettera, žele biti sigurni da imaju bilo kakve koristi kada pročitaju tekst emaila. Jeli vaša poruka informativna, prodajna ili savjetodavna, neka sadrži podatke koji će primatelja potaknuti da svaki vaš mail pročita sa znatiželjom!

Pokušajte izbjeći da baš svaki vaš mail ima u cilju samu prodaju. Imajte na umu da ovim putem stvarate dugogodišnji odnos sa kupcima. Što kvalitetnije ga izgradite, dulje će trajati. I ovim putem ostvarite sa svojim potencijalnim posjetiteljima web shopa međusobnu interakciju, zatražite povratno mišljenje.

Forma sadržaja newslettera

Poželjno je da sadržaj newslettera bude kratak, sažet, informativan sa jasnim pozivom na akciju:

1. Link prema vašoj web trgovini gdje će saznati neke novosti o vašim proizvodima, uslugama, lokaciji ili promijeni iste

2. Akcije ili popusti na neke proizvode iz vaše trgovine

3. Akcijski kupon koji ste formirali samo za vaše najvjernije kupce

Navedeno formirajte jasnim fontovima, bitne stvari boldanim znakovima. Jačim bojama označite dio emaila u kojem se traži da primatelj napravi neku od navedenih radnji.

Znači, email kampanjama usko ćete targetirati svoju publiku sa naglaskom na kvalitetu, a ne količinu poslanih mailova.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu