VscPro
Nekoliko početnih smjernica vašeg eCommerce poslovanja! 2016-10-18 https://www.vsc-pro.com/nekoliko-pocetnih-smjernica-vaseg-ecommerce-poslovanja/71/blog/
Nekoliko početnih smjernica vašeg eCommerce poslovanja! 18 .  listopad   2016 .

Nekoliko početnih smjernica vašeg eCommerce poslovanja!

Na koje smjernice je poželjno obratiti pažnju prilikom otvaranja internet trgovine?

U prvom redu bi trebali otprilike znati za koga su vaši proizvodi namijenjeni i kojim kupcima se obraćate. U tom smjeru se fokusirajte i na stvaranje sadržaja, razvoja i unaprijeđenje prodaje proizvoda sa ciljem stjecanja i zadržavanja kupaca. Jedan od osnovnih ciljeva bi trebalo biti stvaranje cijeloživotnog kupca!

Izgradite dobar odnos sa svojim dobavljačima i distributerima, jer to će se osjetiti u vašoj ponudi, a i dosta toga možete naučiti jedni od drugih. Ako ste u mogućnosti, neka ponuda u vašem web shopu bude prepoznatljiva prema nekom poznatom brendu, te da brendove ne mijenjate prečesto.

Koristite blagdane za promociju svoje internet trgovine, jer to je period kad su kupci najviše orijentirani na kupovinu. I svakako se najveći prometi ostvaruju u vrijeme blagdana. U to vrijeme je poželjno uložiti u pojačani marketing.

Osluškujte želje, potrebe i prigovore svojih kupaca, jer će vam to pomoći da postanete uspješniji u prodaji. Naravno, i kupci će biti zadovoljni vašom pravodobnom reakcijom.

Proširite horizonte i orijentirajte se i na druga govorna područja. VSC Pro+ internet trgovina vam nudi višejezičnost u Premium i Unlimited modelima. Internet prodaju nikad nije bilo lakše ponuditi van granica lijepe naše!

Potrudite se da se što više korisnika vaše internet trgovine pretplati na newsletter. Baza pretplaćenih klijenata je vrlo vrijedna.

Ponekad je sasvim u redu da posudite od konkurencije ideje koje su stvarno dobre. No, pripazite da ne postanete njihova kopija!

Spomenut ćemo jednu važnu kategoriju na koju, možda, vi kao trgovac ne obraćate suviše pažnje: Kontaktirajte nas, kategorija koju korisnici vrlo često provjeravaju. Poznati svjetski bloger Neil Patel je naveo nekoliko razloga zbog kojih otprilike 26% kupaca dolazi na tu kategoriju web stranice:

• nemogućnost pronalaska određenih podataka na web stranici
• potrebna im je pomoć zbog povrata robe
• potrebne su im osnovne informacije o procesu narudžbe
• povezane narudžbe
• informacija o radnom vremenu

Obratite pažnju da na njoj budu navedeni kontakti koji će pravovremeno pomoći svakome kupcu. Osim uobičajenih elemenata koje ona sadrži, dodajte i neke svoje značajke, neka bude malo osobnija. Možete na primjer, postaviti i vlastitu fotografiju. To će dodatno olakšati stvaranje dobrog odnosa sa kupcima. Upotpunite Kontakt kategoriju sa adresom off line trgovine i radnim vremenom.

Imate li neke vlastite ideje kojima ste „pogurnuli“ vašu prodaju? Zanima nas vaše mišljenje...

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu