VscPro
Mobilna verzija web shopa 2019-4-1 https://www.vsc-pro.com/mobilna-verzija-web-shopa/2181/blog/
Mobilna verzija web shopa 1 .  travanj   2019 .

Mobilna verzija web shopa

Mislim da ste do sada već shvatili da kod otvaranja web shopa morate imati uspješnu mobilnu verziju.
Jer u suprotnom gubite veliki postotak potencijalnih kupaca – to dokazuju sve statistike vezane uz ecommerce poslovanje.
Tijekom prošle godine jedna trećina kupaca više kupovinu je obavilo putem pametnih telefona, naspram kupovine sa ostalih uređaja.
Navedeno su naznake kako mobilna kupovina sve brže okupira cjelokupno ecommerce tržište.

Tko su mobilni korisnici?Mobilni korisnici su idealni u ecommerce-u. Donose brze odluke o narudžbi i često se vraćaju u isti web shop (ponavljaju narudžbe). Ali nije ih lako uhvatiti. Izbirljivi su, traže brzinu, informacije i pogodnosti u nekoliko zamaha prstom po zaslonu mobitela. Žele jednostavno i interaktivno iskustvo sa brendovima.

Veliki broj kupaca na mobilnim uređajima su generacija millennials (milenijci). Oni imaju manje strpljenja i veća očekivanja. Na tržištu je polako prisutna i slijedeća generacija, a to je generacija Z koja je odrasla uz tehnologiju i mobilne uređaje, te je zbog toga i puno veća mogućnost da će kupovati putem mobilnih uređaja.

Neke od glavnih odlika mobilnih korisnika na koje morate obratiti pozornost su:

• Oni su u pokretu pa su im važni brzina i jednostavnost

• Nepovjerljivi su i teže se odlučuju na ostavljanje osobnih podataka i brojeva kartica bez jasno naznačenih certifikata sigurnosti

• Očekuju dosljednost informacija kako na mobilnim i desktop verzijama, tako i u fizičkim trgovinama

• Važna im je visina cijene i uspoređuju ih sa konkurentnim cijenama

Ključne riječi u mobilnoj verzijiKorisnici na mobitelima pretražuju sa kraćim terminima stoga optimizirajte ključne riječi prema kraćim lokalnim frazama.

Brzina učitavanja stranicaVeć smo spomenuli – mobilni korisnici su nestrpljivi. Brzina učitavanja stranica treba biti stvarno kratka, jer u suprotnom korisnici odlaze konkurenciji.

Budite kratki i jasniObraćajte se jasnim frazama u kratkoj formi. Komunicirajte o svom brendu sa jasnim i kratkim rečenicama u kojima šaljete nedvosmislene poruke svojim korisnicima.

Navedite sve potrebne detalje o proizvoduPružite sve potrebne informacije o artiklima kako korisnici ne bi trebali odlaziti u konkurentne web trgovine. Navedite dostupnost, brojeve, boje i sve ostalo što korisnike može zanimati u vezi tog artikla.

Transparentno postavite troškove dostaveTrošak dostave je važan faktor kod odluke o kupnji proizvoda. Ako postoji način da korisnik izbjegne plaćanje tridesetak kuna dostave, iskoristit će ju. Isto tako ako u zadnjem koraku checkout-a naiđu na neočekivani trošak dostave, otići će u drugi web shop i neće se više vratiti. Istaknite trošak dostave na stranici artikla kako bi izbjegli napuštene košarice i bili transparentni svojim kupcima.

Osvrti kupacaOsvrti i ocjene korisnika ulijevaju dozu sigurnosti kupcima. Daju im osjećaj stvarnog i ubrzavaju odluku kod kupnje. To je još jedna važna stavka kod mobilne kupovine zbog brzog donošenja odluka.

Checkout proces


Najviše kupaca gubite u procesu završetka kupovine? Provjerite proces i popravite nedostatke. Olakšajte uređivanje ili brisanje komada u košarici. Istaknite sve kupone i posebne ponude, podsjetite kupce koliko mogu uštedjeti novaca ako ih iskoriste. Omogućite kupovinu bez registracije. Ponudite više načina plaćanja: pouzećem, virmanski, karticama, PayPal-om i istaknite sigurnu kupovinu.

Povežite se sa društvenim mrežamaDaleko najviše vremena na svojim pametnim telefonima, ljudi provode na Facebooku, Instagramu i sl. Stoga je ogromna prednost biti prisutan na tim mrežama. Možete nuditi akcije koje direktnim linkom vode na landing page te ponude.

Mobilni ecommerce je u vrlo velikom zamahu. Ukoliko nemate prilagođenu stranicu i uvjete za uspješnu mobilnu prodaju, gubite veliki dio zarade. Vrijeme je da poduzmete konkretne korake!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu