VscPro
Meta opis koji će privući svaku pažnju 2016-11-22 https://www.vsc-pro.com/meta-opis-koji-ce-privuci-svaku-paznju/76/blog/
Meta opis koji će privući svaku pažnju 22 .  studeni   2016 .

Meta opis koji će privući svaku pažnju

Niste zadovoljni pozicijom na Google tražilici? Možda od samog početka nešto radite pogrešno.

Što je točno meta opis? To je onih nekoliko (2-3) retka koja se nalaze ispod linka koja vode na vašu stranicu. On nema izravnu korist prilikom rangiranja ali koristi tome da tražitelja privuče svojim opisom da klikne na njega, odnosno da generira klikove iz tražilica. Jer ako ljudi privučeni meta opisom, više kliknu na vaš link, to će utjecati na vašu poziciju na tražilici. Ako meta opisa nema, Google ća sam generirati opis iz vaše stranice što vjerojatno neće biti baš korisniku privlačno. U svakom slučaju ste sami sebi uskratili priliku da korisniku predstavite sadržaj na način na koji biste željeli.

Duljina meta opisa bi trebala biti od 135-160 znakova. Ne može se odrediti točan broj, jer Google sam određuje što će prikazati ili čak pridodati na vaš opis. Tako može, na primjer, pridodati datum na opis što će umanjiti broj vidljivih znakova. Ponekad se može dogoditi da Google prikaže i znatno veći broj znakova od navedenog, no to je rijetkost.

Poželjno je da meta opis sadržava ključnu riječ, jer će Google prije označiti takav opis. Svakako izbjegavajte sušto nabrajanje ključnih pojmova. Opis bi trebao realno opisivati što korisnik može očekivati. Već smo više puta pisali o tome da korisnici ne vole neistinite ili pretjerane opise.

Važno je i da bude jedinstven, jer kod duplih meta opisa je manje korisničko iskustvo.

Kako bi trebao izgledati dobar meta opis?

Kao izravan poziv na akciju! Budite jasni što želite postići svojim opisom bez pretjeranog uljepšavanja ili lažnih obećanja.

U administraciji VSC Pro+ internet trgovine meta opis možete upisati na vrlo jednostavan način prilikom unosa artikla ili naknadnim unosom. Također je mogući zadati cijeli SEO opis artikla, podkategorije i kategorije. Ili jednostavno, SEO optimizaciju prepustite nama!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu