VscPro
Koristite li redovito email kampanje? 2016-10-25 https://www.vsc-pro.com/koristite-li-redovito-email-kampanje/72/blog/
Koristite li redovito email kampanje? 25 .  listopad   2016 .

Koristite li redovito email kampanje?

Jeste li zadovoljni njihovom učinkovitosti?

Ili možda smatrate da bi ova marketinška metoda trebala donijeti nešto bolje rezultate?

Email marketing je još uvijek top marketinška ponuda i učinkovita metoda prodaje. Polazimo li od sebe samih – koliko emailova dnevno obrišemo, a da ih niti ne otvorimo – postajemo svjesni da se radi o prilično velikom postotku. Statistika je upravo takva: 10 posto pošte je obrisano bez otvaranja tokom prošle godine.

Koje metode nam mogu pomoći da umanjimo takvu brojku?

U prvom redu, relevantan sadržaj je okosnica kvalitetne email kampanje. Prepoznati potrebe i želje svojih korisnika i prema tome pripremiti sadržaj ponude. Osnovni korak je krenuti od naslova emaila. Naslov (Subject) poruke je početak uspjeha ili neuspjeha email kampanje.

Neke od uspješnih smjernica:

• Naslov treba pozivati na neposrednost i uzbuđenje

• Koristiti riječi koje su usklađene sa vašim brendom

• Personalizirati naslove emailova

• Ne koristiti iste naslove više puta

Tekst emaila treba biti kratak, jezgrovit i sa jasnim pozivom na akciju. Bit email kampanja jest upravo ta jasna ponuda sa istaknutim pozivom na akciju. Nudite li popust ili neku dodatnu pogodnost za svoje pretplatnike, istaknite je od ostalog teksta drugim fontom i/ili bojom slova. Ona bi svakako trebala čitatelja nedvosmisleno potaknuti na akciju. Pritom je također važno da se email brzo otvori, jer primatelj nema strpljenja pričekati dugo učitavanje.

Cilj vaše email kampanje bi trebao biti što više posjetitelja na vašu web stranicu. Pokušajte različitim tekstom postaviti isti link i u analitici provjeriti koja vrsta teksta je dala bolje rezultate.

Svakako treba pratiti angažman primatelja, jer pošta koja se otvori i odmah potom obriše ne donosi nikakve rezultate. Poruka bi trebala biti otvorena barem 6 sekundi kako bi stvorila ikakav dojam kod primatelja. Pročitane poruke bi trebale biti otvorene preko 8 sekundi.

Što sa korisnicima koji se žele odjaviti sa mailing liste? Najmanje što se može učiniti je zatražiti potvrdu za sigurnost odjave. No bilo bi dobro pretplatnika upitati za razlog odjave i iskoristiti te informacije za usmjeravanje budućih emailova.

Prošla su vremena kad su potrošači sa uzbuđenjem otvarali primljene emailove. Da zaključimo koje su najvažnije značajke dobro sastavljenog naslova emaila? Istraživanje Infosys govori da 59% ispitanika ističe personalizirane emailove kao prioritet!

Imate li i vi sličnih iskustava kod slanja email kampanja?

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu