VscPro
Koristite Facebook oglašavanje učinkovito! 2017-6-20 https://www.vsc-pro.com/koristite-facebook-oglasavanje-ucinkovito/2103/blog/
Koristite Facebook oglašavanje učinkovito! 20 .  lipanj   2017 .

Koristite Facebook oglašavanje učinkovito!

Redoviti ste korisnik Facebook oglašavanja za promociju svog poslovanja. Troškovi takvog oglašavanja su niski, a i doseže široki spektar publike. No, svakako je u tom slučaju korisno upoznati se sa nekim činjenicama na koje možda ne obraćate dovoljnu pažnju, a za neke, možda, niste niti znali.

Facebook algoritam je izgrađen na principu licitacije koja određuje cijenu pojavljivanja prema mnogim varijabilnim faktorima. Što više ljudi licitira za određeni cilj, cijena će biti skuplja. Iz tog razloga je cijena po kliku na blagdane, Black Friday i slične dane nešto viša od redovite cijene.

Jedna od manje korištenih načina oglašavanja na Facebooku je „Povećajte broj poruka“. No,ona ima svojih prednosti! Takva kampanja odlično funkcionira za korisnike koji su već posjetili web mjesto i upoznati su sa proizvodima ali prije kupnje imaju dodatnih pitanja. Ovakva kampanja ih može potaknuti da vam se obrate.

Facebook trenutačno nudi oglašavanje prema kojem se skupovi oglasa automatski oglašavaju na različitim vrstama uređaja. Međutim, različiti uređaji imaju različite zahtjeve oglasa i ponašanja korisnika. Stoga se preporuča razvrstavanje kampanja zbog veće učinkovitosti.

Sa činjenicom da količina teksta na slici oglasa znatno utječe na prikaz oglasa u kampanji ste vjerojatno već upoznati. Što manje teksta ili slika bez ikakvog teksta će imati bolju distribuciju kod oglašavanja.

Upotreba „Uvida u publiku“ (Audience Insights) može biti odličan izvor informacija za buduće kampanje. Omogućuje dodatne načine ciljanja korisnika na temelju njihovih ponašanja na internetu, kupovnih navika, kupovne moći i ostalo. Pronalaskom dodatnih načina za komuniciranje vjerojatno će pomoći proširiti dosege kampanja i poboljšati izvedbu.

Facebookova opcija unaprijed formiranih oglasa pomaže tvrtkama proširiti ukupni doseg i vidljivost.

Na kraju, nije preporučljivo koristiti uvijek istu formu oglasa. Ponude na Facebooku su osjetljive na promjene na tržištu. Ono što je u nekom trenutku bilo učinkovito, nakon nekog vremena zahtjeva promjenu.

Facebook je zaista izvrsna platforma za oglašavanje. Vrlo je važno pratiti promjene i iskoristiti ih na najbolji način.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu