VscPro
Korisničko sučelje - temelj uspjeha svake internet trgovine 2016-5-3 https://www.vsc-pro.com/korisnicko-sucelje-temelj-uspjeha-svake-internet-trgovine/36/blog/
Korisničko sučelje - temelj uspjeha svake internet trgovine 3 .  svibanj   2016 .

Korisničko sučelje - temelj uspjeha svake internet trgovine

Kroz svaku temu koju obrađujemo nastojimo se dotaknuti svih elemenata koji su potrebni da se aktivira kvalitetna internet trgovina. Ona koja će imati za zadatak da svaki potencijalni kupac bude zadovoljan vašom ponudom i načinom na koji je ona prezentirana. U cijeloj priči, korisničko sučelje vaše web trgovine ima važnu ulogu.

korisn.sucelje


Web trgovina funkcionira u interakciji sa posjetiocem. Uspješnost interakcije se manifestira kada posjetioc klika, odnosno kupuje u vašoj trgovini. To će se naravno dogoditi ako je korisničko sučelje u web shopu kvalitetno odrađeno.

- Fotografije i content trebaju govoriti mnogo sa malo elemenata – na način da se posjetioca ne ometa nepotrebnim. Fotografija čini glavnu neverbalnu komponentu stranice kojoj je u cilju prenijeti emocije, informacije i atmosfere.

- Učitavanje linkova trebalo bi se odraditi u roku 2 sekunde maksimalno.

- Pisanje, tipografija, struktura, boje, fotografije dijelovi su web trgovine koji usklađeni olakšavaju korisniku da na neposredan način sudjeluje u interakciji sa vašom internet trgovinom.

- Obrasci su jedini elementi kojima se korisnik služi putem tipkovnice te je potrebno da su oni što bolje dizajnirani i da je posjetiocima jednostavno popuniti ga.

- Prilikom odabira boja na stranici treba uzeti u obzir boje logotipa tvrtke kako bi se sve skupa stopilo u cijelinu.

Cijelina će biti zaokružena ako ste u potpunosti prepoznali potrebe kupaca, proveli ponudu na kvalitetan način i pritom u potpunosti ispunili zadane poslovne ciljeve.

Dobro postavljeno korisničko sučelje vodi prema dobrom iskustvu korisnika (UX). No za ispunjenje takvog iskustva, osim korisničkog sučelja uključuje i izvrsnu upotrebu tehnologije, način motiviranja posjetioca, kvalitetan sadržaj. Iako je iskustvo korisnika izvan naše kontrole, sve navedeno zasigurno će poboljšati user experience vaše internet trgovine.

Svakako nemojte zanemariti četiri glavna elementa koji su temelj definicije korisničkog sučelja:

1. Upotrebljivost – koliko je jednostavan za korištenje
2. Vrednovanje – koliko je proizvod kvalitetan
3. Prihvatljivost – koliko je lako početi s njegovim korištenjem
4. Privlačnost – koliko je proizvod privlačan i zabavan

Obratite se stručnjacima kako bi bili sigurni u kvalitetu koju nudite kupcima svojih proizoda!

Izvor: Algebra

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu