VscPro
Ključne riječi – koliko su važne za vašu internet trgovinu? 2016-1-7 https://www.vsc-pro.com/kljucne-rijeci-–-koliko-su-vazne-za-vasu-internet-trgovinu/18/blog/
Ključne riječi – koliko su važne za vašu internet trgovinu? 7 .  siječanj   2016 .

Ključne riječi – koliko su važne za vašu internet trgovinu?

Ključne riječi u vašoj internet trgovini su svakako najvažniji segment putem kojeg će vas posjetioc ili kupac pronaći.

Prije nekoliko godina, za SEO su ključne riječi bile jedan od najvažnijih faktora po kojem su vas tražilice rangirale. U neki od alata za provjeru ključnih riječi, ukucali biste ključnu riječ ili frazu i dobili biste varijacije na tražene riječi.

I sada ćete na taj način doći do traženih ključnih riječi. Međutim, u zadnje vrijeme taj sistem nije dovoljan da bi se vaša stranica našla pri vrhu tražilice.

Tako ste prije mogli napisati tekst koji vrvi ključnim riječima bez prevelikog smisla i koristi, a svejedno bi se adresa vaše stranice ili internet trgovine našla pri vrhu.

S vremenom su korisnici interneta počeli koristiti dužu kombinaciju ključnih riječi prilikom pretrage, često uključujući i zemljopisnu lokaciju. To je i logično zbog sve veće konkurencije, tako da bi što točnije pronašli upravo onaj pojam koji im je potreban.

Koristit ćemo za primjer jedan od najpoznatijih alata za provjeru ključnih riječi KeywordPlanner.

Nakon što ste upisali riječ ili frazu na početku izbornika, odaberete zemlju i jezik za koji radite optimizaciju. Keyword tool će vam prikazati varijacije na tražene riječi i njihovu lokalnu mjesečnu pretragu. Na taj način ćete dobiti ideje za širi raspon ključnih riječi i izvedenica, te sinonime nekih riječi, npr.čavao, ekser.

Za svaku podstranicu također je važno da se odrede ključne riječi. Njih je najlakše odrediti putem izbornika na našem webu i uz pomoć toolsa doradimo relevantnim ključnim riječima.

Web shop
ste otvorili za kupce i posjetioce, ne za tražilice – uvijek to imajte na umu.

Sadržaj teksta mora biti informativan, zanimljiv i koristan. Iz tog razloga potrebno je da i tekstovi služe svrsi - informiraju i educiraju korisnika interneta. Ključne riječi ubacite u tekst na jednostavan i inteligentan način. Tekst mora biti privlačan posjetiocu, nemojte ići previše u detalje kako nebi izgubili njegovu zainteresiranost.

Vodite računa da je stalna briga o vašoj internet trgovini jedan od prioriteta da vaš posao uđe u poželjan kontinuitet dobrog poslovanja. Često provjeravajte ključne riječi koje će voditi upravo do vašeg web shopa.


Marijana Pavković

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu