VscPro
Kako postati uspješniji u poslu kojim se bavite? 2016-5-24 https://www.vsc-pro.com/kako-postati-uspjesniji-u-poslu-kojim-se-bavite/39/blog/
Kako postati uspješniji u poslu kojim se bavite? 24 .  svibanj   2016 .

Kako postati uspješniji u poslu kojim se bavite?

Ovdje nema pravog odgovora, univerzalnog za sve vrste poslovanja. Ono što bi bila sličnost kod većine nas je predanost poslu – neprestani rad i ulaganje u znanje. Praćenje trendova bilo koje vrste. Ecommerce poslovanje svakako više nije trend, postao je nužan dio većine posla, pogotovo trgovine. Ove godine smo u Hrvatskoj primjetili otvaranje inernet trgovina svjetskih (modnih) brandova i u Hrvatskoj. To nas je razveselilo, a vjerujemo da je i one koji još nemaju web shop potaknulo da razmisle o otvaranju.

Hoće li vaš posao napredovati proširenjem na internet?

Ovdje već možemo dati pravi odgovor. Hoće! Iz jednostavnog razloga što će vas na prvom mjestu vidjeti mnogo veća populacija od off line trgovine. Slijedeći razlog je taj što istraživanja pokazuju da je u Hrvatskoj trend rasta internet prodaje. Naravno, prodaja se neće desiti sama od sebe ali zato ćete vi svojom ponudom, cijenama, brzom i točnom dostavom to potaknuti. Marketingom povećati vidljivost na tražilicama. Svesti na minimum nepovjerljivost koja se još uvijek javlja kod naših kupaca prilikom internet kupovine.

Koliko ću morati uložiti u ecommerce poslovanje?

Svako će najbolje znati ocijeniti koliko je potrebno za napredak poslovanja. Cijena vašeg ecommerce poslovanja uvijek je definirana ponudom. Što kvalitetnije se ugovori ono što je potrebno i što ste naumili, vaše ulaganje će se u startu točnije definirati. Kada se instalira aplikacija u kojoj ćete prezentirati svoju robu ili usluge, slijedeće ulaganje se odnosi na metode marketinga koje će vam donijeti porast prodaje. Usluge SEO-a koje ćete plaćati nekoj marketing tvrtki, Google adwords kampanje, oglašavanje na društvenim mrežama ili pak kombinacija neke od njih također će početnom ponudom jasno definirati koliko ste spremni uložiti da bi internet poslovanje išlo uzlaznom putanjom. Svakako i u ecommercu vrijedi pravilo koliko ćete uložiti, toliko će vam biti i vraćeno. Ne nužno proporcionalno uloženom, ali veće (skuplje) kampanje će zasigurno donijeti i velike rezultate.

Od kuda krenuti, kome se obratiti?

Krenite svojom vlastitom idejom. Razradite ju, imajte viziju kako bi trebalo izgledati, surfajte drugim internet trgovinama, čitajte recenzije, kupujte! I na kraju se obratite stručnim i pouzdanim programerima!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu