VscPro
Kako ostvariti i zadržati dobar odnos sa kupcima? 2016-6-14 https://www.vsc-pro.com/kako-ostvariti-i-zadrzati-dobar-odnos-sa-kupcima/55/blog/
Kako ostvariti i zadržati dobar odnos sa kupcima? 14 .  lipanj   2016 .

Kako ostvariti i zadržati dobar odnos sa kupcima?

Predstavili smo vam portale za usporedbu cijena proizvoda koji su prisutni u Hrvatskoj, a u VSC Pro+ nudimo kao dodatnu mogućnost spajanja na takve portale. Nabava.net, Jeftinije.hr i Shopmania.hr su portali gdje će kupci vrlo jednostavno usporediti cijene, dostupnost, dostavu i ostalo za proizvod koji ih zanima i pritom se odlučiti u kojoj internet trgovini će obaviti kupnju. Vlasnicima internet trgovine prisutnost na tim portalima će donijeti bolju vidljivost, samim time i reklamu, te izgradnju povjerenja na globalnom tržištu.

Kako onda doći do lojalnosti kupaca?

Glavnina marketinga je upravo u stvaranju takvog odnosa. Pridobivanje kupaca i određenim metodama zadržavanje, odnosno vraćanje u vašu internet trgovinu.

Jednokratna kupnja nije dovoljna za stvaranje takvog odnosa. Potrebno je pronaći način kako da se kupci iznova vraćaju, a još veća vrijednost je ako šire pozitivno iskustvo putem komentara i na druge kupce.

Neka istraživanja pokazuju da stjecanje novih kupaca tvrtku košta i pet puta skuplje od zadržavanja postojećih. I to je naravno jedan od razloga zašto je potrebno stvoriti odnos sa kupcima. Razlozi ne vraćanja u određenu trgovinu pokazuju da to nije zbog cijene i kvalitete proizvoda. U većini slučajeva cijenom i kvalitetom proizvodi ne odudaraju. Razlog je način ophođenja prema kupcu, na primjer ako ćete pokazati da vam je stalo do njihovog mišljenja prilikom kupovine. Na taj način kupac se osjeća vrijednije i rado će ponovno kupiti vaše proizvode.

Prema istraživanju Smart Insights, 61% kupaca će kupiti proizvod ako prima odabrani saadržaj. 90% nalazi korisne informacije u brošurama i letcima koje dobiva, a 78% vjeruje da zbog odabranog sadržaja, trgovina sa njima želi izgraditi odnos.

Kroz društvene medije tvrtke imaju mogućnost izgraditi osobne odnose sa svojim potrošačima. Vrijeme kad ste zbog nekog problema morali nazivati tvrtku, ostaje iza nas. Sada je puno jednostavnije ostvariti kontakt na društvenim mrežama, gdje se naravno očekuje brz i konkretan odgovor. Čak i lošim komentarom možete ostvariti posjećenost vašeg web shopa svojim konkretnim i iskrenim odgovorima; osobito ako pokažete da ste spremni ispraviti svoje greške.
Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu