VscPro
Kako napisati neodoljiv meta opis? 2017-11-14 https://www.vsc-pro.com/kako-napisati-neodoljiv-meta-opis/2122/blog/
Kako napisati neodoljiv meta opis? 14 .  studeni   2017 .

Kako napisati neodoljiv meta opis?

Primijetili smo kod naših korisnika - vlasnika web shopova, da u velikom broju opisa artikala, kategorija i ostalog, zanemaruju pisanje meta opisa. Iako on nema izravan utjecaj na SERP (rangiranje na tražilicama), ima znatan utjecaj kod odluke dali će korisnik kliknuti baš na taj link koji mu tražilica ponudi. Stoga treba obratiti pozornost kod unosa meta opisa. Znamo da je to mukotrpan posao u Internet trgovinama sa jako velikim brojem artikala, no korisnici bi trebali obratiti pozornost na meta opise onih linkova koji: ili smatraju svojom dobrom ponudom ili ih treba malo više „pogurati“ (iz nekog razloga imaju slabiju prodaju). Pa kakvim onda to meta opisima možete privući nove korisnike?

Za početak treba obratiti pozornost na duljinu meta opisa. Veliki broj uputa na webu u vezi broja karaktera nas upućuje na brojku od 70-156 znakova. No, prava duljina meta opisa za desktop računalo iznosi 920px. Srećom, na webu postoje razni alati na kojima možete provjeriti kako će se meta opis prikazati, pa je to jednostavan način kako da provjeriti da li se duljina vašeg meta opisa u cijelosti prikazuje. Ovdje se možete poslužiti jednim takvim besplatnim alatom.

Slijedeća preporuka bi bila jedinstveni meta opis za svaki artikl. Znamo da je to gotovo nemoguće kod već spomenutih web shopova sa jako velikim brojem artikala od čak nekoliko desetaka tisuća, ali u svakom slučaju bi ih trebalo kvalitetno obraditi za naslovnu, kategorije i stranice koje ostvaruju veći promet.

Obratite pozornost da na početku meta opisa ubacite relevantne ključne riječi, jer će one ipak korisnicima pružiti informaciju da li je to baš onaj podatak koji traže.

Kad ste krenuli u ažuriranje meta opise za svoje top linkove, posvetite im malo više pozornosti. Izbjegavajte pružanje suhoparnih informacija, pokušajte ih malo začiniti zabavnim karakterom (ako to vaša ponuda dozvoljava). Obavezno dodajte neki poziv na akciju, npr.“ograničena količina“, „brza dostava“, „akcijske cijene“ i sl.

Structured data u meta opisu će uvijek privući više pozornosti, poput osvrta ili ocjene vaše stranice.

Mogućnosti su zaista velike i mogu donijeti znatne rezultate. U administraciji VSC Pro+ Internet trgovine imate mogućnost na vrlo jednostavan način sami unositi sjajne opise. Provjerite!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu