VscPro
Kako do veće konverzije slanjem email kampanje? 2016-7-26 https://www.vsc-pro.com/kako-do-vece-konverzije-slanjem-email-kampanje/60/blog/
Kako do veće konverzije slanjem email kampanje? 26 .  srpanj   2016 .

Kako do veće konverzije slanjem email kampanje?

Email marketing je način da šaljete svoje ponude ljudima koji to stvarno žele čuti. No svejedno još uvijek nedovoljan broj ljudi poduzima akciju kada otvore vaš mail. Nekoliko osnovnih pravila će vam pomoći da vaša e-mail kampanja ima bolju konverziju.
1. Slanje emaila novim korisnicima unutar 24 sata – nakon što se novi korisnici prijave na obrazac za dobivanje newslettera, poželjno je da im u roku 24 sata pošaljete letak ili ponudu. To je dobar početak za stvaranje poslovnog odnosa sa korisnicima.
2. Pošaljite email kao fizička osoba, ne tvrtka – neka istraživanja pokazuju da personalizirani pošiljatelj povećava povjerenje kod korisnika. Na način da u nazivu adrese napravite kombinaciju imena, prezimena i naziva tvrtke.
3. Jasno i čitko napisati sadržaj maila – neka sadrži maksimalno 50 znakova, uz dosta glagola koji pozivaju na akciju. Ponudite neku ekskluzivu u vidu popusta ili kupona. Dodajte osobno ime primatelja ili mjesto u kojem se primatelj nalazi.
4. Postaviti jasan gumb CTA – dovoljno je postaviti samo jedan gumb koji će klikom pozivati da se odradi određena radnja. Sve više od toga je suvišno i primatelji tada uglavnom ne poduzimaju nikakve radnje.
5. Izbjegavajte pozadinske slike – Outlook ne prepoznaje pozadinske slike, pa korisnici koji će dobivati emailove putem Microsoft Outlooka ih neće vidjeti. Slike koristite na druge načine, a kao pozadinu koristite boje.
6. Sve veći broj korisnika čita mailove putem svojih mobitela – vodite računa o tom podatku i primjenite sve potrebne radnje kako bi korisnici putem mobitela mogli u cijelosti pročitati vaš email.
Uvijek poštujte pravila slanja emaila kako vaš mail nebi bio proglašen spamom. Neka od njih su:
• Navesti fizičku adresu poduzeća
• Navesti jasnu napomenu kako imaju mogućnost odjave sa mailing liste
• Popuniti polja pošiljatelja i primatelja na razumljivom jeziku
• Mailing listu ne preuzimajte od nekih drugih tvrtki

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu