VscPro
Kako boje utječu na on line prodaju vaših proizvoda? 2017-4-25 https://www.vsc-pro.com/kako-boje-utjecu-na-on-line-prodaju-vasih-proizvoda/2096/blog/
Kako boje utječu na on line prodaju vaših proizvoda? 25 .  travanj   2017 .

Kako boje utječu na on line prodaju vaših proizvoda?

Boje imaju jak utjecaj kod donošenja odluke o kupnji. Iz tog razloga je važno dobro procijeniti koje boje odabrati i koje su najbolje za vaš web shop. Boje će imati važnu ulogu kod osvještavanja vašeg branda na internetu. Iz tog razloga ću vam prezentirati nekoliko osnovnih boja, te njihov psihološki utjecaj.

Crvena – emocionalno intenzivna boja. Koristi se kako bi istaknula neke važne stvari. Često se koristi na webu kako bi ubrzala donošenje odluke (košarica, kupi i sl.). Ako se odlučite da to bude boja smjernica vašeg branda, pokušajte ne pretjerati sa korištenjem crvene boje.

Plava – simbolizira povjerenje, mudrost, inteligenciju. Ako je prioritet da vaš brand ostavi upravo takav dojam, plava je boja za vas.

Roza – prava boja za naglasiti ženstvenost ili romantiku.

Žuta – boja koja pršti energijom i srećom. Topla boja koja potiče vedrinu. Ali isto tako može biti uznemirujuća boja ako se pretjerano koristi. Korisna za privući pažnju kupca, posebno u kombinaciji sa crnom.

Zelena – najugodnija oku. Povezana sa prirodom i stabilnošću, korisniku omogućava da se osjeća sigurno. Definitivno boja broj 1 ukoliko se bavite nekim prirodnim proizvodima.

Ljubičasta – boja luksuza i moći. Idealna, ako se bavite nekim luksuznim i ekstravagantnim asortimanom.

Zlatna – uz ljubičastu, također jedna prestižna boja kojom ćete privući korisnike koji traže nešto više od prosjeka.

Narančasta – predstavlja entuzijazam, kreativnost, poticaj. Vedra i energična boja koja će vašem brandu donijeti nesputanost uz nešto zabavnog prizvuka.

Kod izbora količine boja koje će prevladavati na web stranici, nemojte pretjerati. Manje je više! Odlučite se za maksimalno 3 boje. Kod određivanja boja na logu vaše tvrtke, odlučite se za jednu do dvije boje.

Ako želite pokušati sami kombinirati boje koje bi bile prepoznatljive za vašu tvrtku, isprobajte neke alate na internetu za stvaranje i provjeru shema boja. Neki od njih: Adobe Color, Paletton.com.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu