VscPro
Jeste li spremni otvoriti web trgovinu? 2019-4-16 https://www.vsc-pro.com/jeste-li-spremni-otvoriti-web-trgovinu/2183/blog/
Jeste li spremni otvoriti web trgovinu? 16 .  travanj   2019 .

Jeste li spremni otvoriti web trgovinu?

Preporuka stručnjaka kod otvaranja web trgovine, nakon postojeće off line trgovine, je da najprije utvrdite tko su vaši primarni kupci i kako će pronaći vašu web trgovinu. Sa takvom početnom bazom kupaca lakše ćete započeti svoju online prodaju i privući prve posjetitelje u otvoreni web shop. Slijedeći korak je odabir savršenog naziva domene kojeg će kupci prepoznati iz off line trgovine. Također, kod odabira imena domene obratite pozornost na SEO, ime treba sadržavati poveznicu sa vašim postojećim brendom, treba biti kratak i pamtljiv naziv.

Odaberite početne proizvode koje ćete postaviti u web trgovinu


Kad otvarate web trgovinu odabir proizvoda bi trebali odabrati strateški. To znači da je bolja opcija krenuti sa jednim dijelom asortimana koji je popularan kod kupaca te uz njega polako nuditi proizvode koji nisu često odabrani ili nove proizvode. Posebice ako imate određene proizvode koji su rijetko u ponudi web trgovina.

Naučite kako posluje vaša konkurencija u Internet prodaji


Provjerite kakve cijene ima vaša konkurencija na webu ali ne samo kao cijenu proizvoda, već i dodatni troškovi koje naplaćuje (na primjer dostava).

Napišite title za stranicu i meta opise


Želite naglasiti ponudu koju imate i pritom je dobro plasirati na tražilicama. Rješenje je pisanje title tagova i meta opisa koje u početku postavite za glavne stranice, a s vremenom možete polako i na sve stranice koje imate u ponudi (osim ako ne govorimo o nekoliko tisuća artikala – tada postoje jednostavnija rješenja).

Koristite vlastite fotografije kad god je to moguće


…jer vlastite kvalitetne fotografije se znatno bolje rangiraju od slika skinutih sa interneta. Vlastite fotografije su korisnicima relevantnije i vjerodostojnije, stoga ih i tražilice bolje rangiraju. Naravno, moraju biti odlične kvalitete i sadržavati opise. Ovo se osobito odnosi na web trgovine sa modnom ponudom i slične.

Odredite cijenu dostave


Najosjetljiviji dio ponude u vašoj web trgovini i na njega morate posebno obratiti pažnju. Dati si truda i ispitati sve mogućnosti koje imate za dostavu svoje robe te cijene koje se nudi na tržištu. Pokušajte svojim kupcima ponuditi određeni limit iznad kojeg nudite besplatnu dostavu. Na taj način ćete kupce poticati na veću potrošnju od samog početka. Istraživanja pokazuju da kupci najčešće odustaju od kupnje u trenutku kad saznaju dodatne troškove u trenutku naplate, stoga takve situacije obavezno izbjegnite. Kupcu transparentno prikažite ukupnu cijenu koju moraju platiti kako bi naručen proizvod stigao na njihovu adresu.

Ponudite načine plaćanja


Ovdje obratite pozornost na kupcima jednostavne načine plaćanja, odnosno jednostavne načine plaćanja širokoj publici. Posebnu važnost posvetite sigurnosti plaćanja i transparentno ih kupcima prikažite u svim procesima plaćanja.

Prikažite mogućnosti povrata i reklamacija


Dok je vaša off line trgovina stekla reputaciju kod svojih kupaca, web trgovina tek treba izgraditi svoj odnos i zadobiti povjerenje kupaca. Stoga je vrlo važno da im, osim politike privatnosti, prikažete mogućnost i način povrata kupljene robe te način podnošenja reklamacija i prigovora.

Uključite marketing u promidžbu svoje web trgovine


Dok velike tvrtke uključuju agencije u svoje marketinške kampanje, za početak malih web trgovina korisnije je da sami krenete sa izradom nekih jednostavnijih kampanja kako bi od samog početka bili uključeni u proces kako publika percipira vašu web trgovinu i koja publika je sa njom u interakciji. Na temelju tih podataka možete graditi daljnje odnose i širiti svoju ponudu.

Na kraju se posvetite izgradnji organske pretrage putem sadržaja na webu. Doprite do publike putem društvenih mreža i gradite svoju zajednicu na internetu.
Dosta je posla kod otvaranja web trgovine. Ne zaboravite da su prikladan izgled dizajna i korisničko iskustvo važniji od super moderne teme dizajna koju ste možda namijenili, a mogla bi znatno narušiti preglednost vaše ponude. SEO je područje kojem morate uvijek dati značaj, a osobito kod plasiranja nove web trgovine. Transparentno kupcima prikažite politiku privatnosti, mogućnosti povrata i reklamacija, te cijenu i rok dostave.
Ne očekujte prevelik uspjeh od samog početka i realno postavite situaciju. Strpljivo i detaljno odrađujte sve korake koji su potrebni za uspješno ecommerce poslovanje. Takvim pristupom i prodaja će ići uzlaznom putanjom. Naše iskustvo vam može u tome pomoći!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu