VscPro
Jednostavne činjenice o konzumiranju sadržaja na internetu 2017-4-4 https://www.vsc-pro.com/jednostavne-cinjenice-o-konzumiranju-sadrzaja-na-internetu/1094/blog/
Jednostavne činjenice o konzumiranju sadržaja na internetu 4 .  travanj   2017 .

Jednostavne činjenice o konzumiranju sadržaja na internetu

Postoje neke jednostavne činjenice u marketingu koje je korisno znati. Pomoći će vam da izbjegnete mnoge greške kod oglašavanja.

• 6 od 10 osoba podijelit će link bez čitanja sadržaja – brojni alati i studije su to pokazali. Korisnike privuče članak svojim upečatljivim naslovom i oni ga jednostavno podijele bez da su pročitali sadržaj. A to upravo dovodi do slijedeće situacije:

• 8 od 10 osoba pročita naslov ali samo 1 od 10 čita sadržaj – to nam govori da mnogi kvalitetni sadržaji ostaju nezapaženi, jer autori nisu sročili dovoljno upečatljiv naslov. Stvaranje kvalitetnih i upečatljivih naslova je vještina koja se isto tako može naučiti.

• Čitanje na ekranu je 25% sporije od čitanja na papiru – za rješenje tog problema važna je dobra struktura teksta koja će razbiti sadržaj na manje dijelove i time olakšati čitanje. Dobra struktura i izgled web stranice pomoći će kod rješenja tog problema.

• Korisnici koji su kliknuli na link ne čitaju nužno taj sadržaj – prema istraživanjima imate tek nekoliko sekundi da uhvatite korisnikovu pozornost.

• 79% ne čita nego skenira sadržaj – samo 16% čita sadržaj od riječi do riječi. Stoga možda i nije najbolji onaj savjet o duljini teksta koji preporuča preko 1000 riječi sadržaja. Veća je šansa da će korisnik pročitati kraći post do 300-tinjak riječi.

• Sadržaj sa odgovarajućom slikom se više čita – ovdje vrijedi isto pravilo kao i kod naslova.

• Direktan poziv na akciju može učiniti velike razlike – navedete li korisnicima jednostavno što tražite od njih, npr. komentirajte, dijelite, oni će to spremnije učiniti nego u slučaju da taj direktan poziv izostavite. Čak 42% korisnika će više djelovati ako im je upućen direktan call-to-action.

Jeste li i vi imali sličnih iskustva kod objave svojih sadržaja? Ili je analitika dala neke suprotne rezultate? Podijelite sa nama svoja iskustva!

Izvor: The Social Ms

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu