VscPro
Izrada web trgovine 2018-9-10 https://www.vsc-pro.com/izrada-web-trgovine/2155/blog/
Izrada web trgovine 10 .  rujan   2018 .

Izrada web trgovine

Izrada web trgovine koja će svojim dizajnom i funkcionalnošću privući mnoge kupce zahtijeva stručnost i profesionalnost. Vremena kad se izrada prepuštala neprovjerenim agencijama polako su iza nas. Iako većinu korisnika zanima izrada web shopa cijena je uvijek nekako polazna točka dogovaranja. Potencijalni novi korisnici se na početku pitaju što je sve potrebno za izradu i pokretanje web trgovine.

No, najprije naglasak na jednu bitnu činjenicu: vlasnici web shopa često nisu svjesni u samom startu da je to još jedan, potpuno nov i zaseban poslovni objekt. Te da mu na taj način treba posvetiti pozornost i uložiti dosta rada i truda da se promet počne ostvarivati.

Dakle, korisnici najprije odabiru platformu za izradu web shopa. Na tržištu postoje mnogobrojne više i manje poznate platforme ali za dobar odabir je važno u startu znati ciljeve poslovanja svoje Internet trgovine. Neke od bitnih činjenica su:

• Približan broj artikala u samom početku te na koju količinu će s vremenom rasti

Ovo je važno znati kako bi odabrana platforma podržavala i veliki broj artikala ako će to s vremenom biti potrebno.

• Maloprodaja, veleprodaja ili oboje

Ako otvarate B2B e-commerce sustav sa svim elementima veleprodaje, uključujući spajanje na neki ERP sustav, vrlo je važno da odaberete platformu koja u potpunosti zadovoljava sve potrebne funkcionalnosti. Rabatnu politiku, maržiranje cijena, akcije, dostavu i dvosmjernu komunikaciju web shopa sa ERP sustavom

• Hrvatski jezik ili višejezičnost

Planirate li proboj i na vanjska tržišta, višejezičnost je funkcija koju bi vaša platforma morala sadržavati.

• Plaćanje u web shopu

Najčešći oblici plaćanja su pouzećem, virmanski, karticama i PayPal-om. Ukoliko želite ponuditi kupcima plaćanje karticama, potrebno je ugovoriti jedan od Payment Gateway sustava za plaćanje koji se zatim povezuje sa web shopom.

Dakle, zbog mnogih činjenica je vrlo važan dobar odabir platforme za otvaranje web shopa ali naravno, važnu ulogu ima i cijena izrade web shopa. Dok rok za izradu vaše web trgovine nije ništa manje važan faktor. Razuman rok izrade kod standardnih funkcionalnosti B2C i B2B e-commerce sustava bi bio do maksimalno dva mjeseca. U slučaju dodatnog programiranja nekih specifičnih funkcionalnosti taj rok se može popeti na nekoliko mjeseci.

Nakon odabira platforme, bitna je kvalitetna komunikacija sa programerima i dizajnerima kako bi se što točnije programirale funkcionalnosti vaše Internet trgovine. Također je potrebno da vas dobro upute na odabir hostinga i zakupa domene jer je to temelj da poslovanje dobro funkcionira.

U cijeloj priči nije ništa manje važno informiranje o zakonima kojima podliježe web trgovina. Potrebno ih je dobro proučiti i u startu uskladiti svoj web shop sa zakonima. Posebno obratiti pozornost na novu uredbu GDPR te da li je vaša odabrana platforma usklađena sa tom uredbom. Ona je na snazi od 25.5.2018. i podliježu joj sve članice EU.

Ukoliko se mislite ozbiljno baviti poslovanjem u svojoj Internet trgovini, razvijati poslovanje i unaprijediti funkcionalnosti u skladu sa svjetskim napretkom e-commerce sustava, dobro provjerite sve ponuđene platforme na tržištu i usporedite cijene sa ponuđenim funkcionalnostima i dizajnom. Slobodno nas kontaktirajte!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu