VscPro
Istraživanje „Povjerenje u digitalnu ekonomiju“? 2017-4-11 https://www.vsc-pro.com/istrazivanje-povjerenje-u-digitalnu-ekonomiju/1095/blog/
Istraživanje „Povjerenje u digitalnu ekonomiju“? 11 .  travanj   2017 .

Istraživanje „Povjerenje u digitalnu ekonomiju“?

Kako su nam i ove godine stigli vrlo zanimljivi rezultati istraživanja „Povjerenje u digitalnu ekonomiju“ koju je provela tvrtka Perpetuum mobile u suradnji sa partnerima na čak 11 500 ispitanika, osvrnuli smo se na podatke važne za samu on line prodaju, te na koji način podatke može iskoristiti svaki vlasnik web shopa u svoju korist.

1. Korisnici na internetu su svjesni opasnosti koje vrebaju ali su i dovoljno educirani da prepoznaju prednosti digitalne ekonomije i u njoj aktivno sudjeluju – zaštite svoju internet trgovinu na način da dobro provjerite mogućnosti hosting providera kod kojeg zakupljujete hosting. Korisno bi bilo da provider koristi najsuvremeniju zaštitu od malwarea i virusa, te visoko kvalitetan sustav antivirusne i antispam detekcije.

2. 73% ispitanika koristi internet odnosno mobilni uređaj za kupovinu roba ili usluga – podaci su se drastično promijenili naspram 2016. godine kada je taj postotak iznosio 21,7. Oni nam ukazuju na nevjerojatnu brzinu kojom se kupci osvještavaju prema digitalnoj ekonomiji. Što će u vrlo bliskoj budućnosti rezultirati na način da trgovine koje neće pratiti trendove i preseliti prodaju na internet, će izgubiti velik dio tržišnog udjela u prodaji. Isto takve rezultate će dati zastarjeli i/ili nefunkcionalni web shopovi. Naročito oni koji nemaju responsiv dizajn i nisu kupcima dostupni na mobilnim uređajima.

3. 60% ispitanika se izjasnilo da je u proteklih godinu dana čak 5 ili više puta kupovalo na internetu – imate li u svojem web shopu funkciju za cross-sell prodaju? To bi otprilike značilo da kada kupac kupi neki proizvod iz vašeg asortimana, vi mu ponudite slijedeći koji bi mu uz prodani bio vrlo koristan. Jeste li svjesni potencijala koje može učiniti cross-sell prodaja vašem porastu prodaje na internetu? Na taj način kupca upoznajete i sa drugim asortimanom koji inače možda ne bi imao razloga pregledati. Smatram da je vrlo teško doći do sličnog rezultata u fizičkoj trgovini.

4. 63,5% ispitanika kupljenu robu plaća kreditnom karticom Payment Gateway sigurnosni sustavi plaćanja postali su „must have“ svake internet trgovine. Osigurajte svojim kupcima potpunu zaštitu korištenja kreditnih i debitnih kartica u svom web shopu jednim od mnogih ponuđenih na tržištu. Time ćete dodatno pružiti kupcima sigurnost prilikom kupovine, a to će nam svima donijeti dodatni rast povjerenja u E-commerce sustave.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu