VscPro
Internet marketing u E-commercu 2017-6-27 https://www.vsc-pro.com/internet-marketing-u-e-commercu/2104/blog/
Internet marketing u E-commercu 27 .  lipanj   2017 .

Internet marketing u E-commercu

Brojne su mogućnosti marketinga u Internet trgovinama. O mnogim metodama E-commerce marketinga smo već pisali. Mnoge ste već i sami koristili kao promociju svojeg poslovanja i svojih proizvoda. Ako se nekom od njih koristite već duži period, a ne daje neke konkretne rezultate ili želite uvesti promjene, vrijeme je da vas podsjetimo i na neke druge vrste marketinga.

SEO – Search Engine Optimization: optimizirajte svoje naslove, opise, slike i ostalo kako bi tražilice indeksirale vaše stranice. Na taj način će vaš web shop postati vidljiv na tražilicama. Dugotrajan i stalan proces u kojem je potrebno redovito stručno zalaganje.

Email marketing – efektivna marketing strategija kojom se obraćate direktno korisniku i kojom ćete ih efikasno potaknuti da provjere vaš asortiman.

Društvene mreže – otvorite poslovnu stranicu na Facebooku, Twitteru, Instagramu, Google+ i dr. te kroz analitiku pratite koja daje efikasne rezultate. Na jednoj od njih možda imate svega 100-tinjak sljedbenika, no jedan od njih bi mogao biti vaš najbolji kupac!

Personalizacija – omogućite svojim korisnicima da vas upoznaju. Postavite na webu svoje slike sa opisom ili video isječke. Ljudi se lakše odluče na kupnju nakon što vas upoznaju.

Originalni sadržaj – redovito objavljujte novosti ili blog na svojem webu, jer će korisnici imati razloga ponovno se vraćati u vašu Internet trgovinu.

Korisnički generirani sadržaj – potaknite svoje korisnike da ostavljaju komentare i recenzije proizvoda na vašem webu. Izvrstan sistem da uspostavite interakciju sa svojom publikom.

• Loyalty program – uz kvalitetan Loyalty program pokazujete svojim vjernim korisnicima da ih cijenite. A i oni su tada spremniji potrošiti dodatnu sumu novaca u vašoj Internet trgovini.

Višejezičnost – jedna od karakteristika i prednosti E-commerca je mogućnost pružanja usluga i izvan državne granice. Ukoliko vaše poslovanje ima potencijala da konkurira i na stranom tržištu, omogućite takvim korisnicima prijevod vašeg asortimana.

Mobile friendly – sve više pretraga se odvija na mobilnim uređajima. Stoga, osim što vaša Internet trgovina mora biti responsiv dizajna, neka i oglašavanje bude prilagođeno mobilnim uređajima.

Sadržaj velikog formata – izvrstan način za educiranje korisnika putem E-booka i sl. Iziskuje mnogo vremena i u tom slučaju je korisno angažirati stručnu osobu.

Lokalni marketing – predviđen za lokalne usluge. Potrebno je dobro lociranje i targetiranje publike kako bi se zahvatila što preciznija publika u blizini usluge.

Video isječci – snimite video isječke kako bi korisnicima što bolje prezentirali proizvode i njihovu upotrebu.

PPC kampanje – Pay-Per-Click oglašavanje putem AdWords platforme. Uz stručno formiranje takvih oglasa (kako vaš novac ne bi uzalud bio potrošen na takvim kampanjama) donosi vrlo dobre rezultate.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu