VscPro
Facebook gradi povjerenje kod korisnika. Kako? 2016-9-27 https://www.vsc-pro.com/facebook-gradi-povjerenje-kod-korisnika-kako/68/blog/
Facebook gradi povjerenje kod korisnika. Kako? 27 .  rujan   2016 .

Facebook gradi povjerenje kod korisnika. Kako?

Često ga spominjemo, no rasprostranjenost korisnika društvenih mreža je Facebook učinila nezaobilaznim faktorom eCommerce poslovanja! Ne tako davno tiskali su se različiti letci kojima je bio cilj doprijeti do što većeg broja ljudi za što manje novaca. U današnje vrijeme će Facebook kampanja doprijeti do velikog broja korisnika na širokom geografskom području, uz također nizak buđet.

Od malih poduzeća koja imaju nekolicinu proizvoda do gigantskih brendova, prisutnost na Facebooku je nezaobilazna! U prvom redu koristi kao besplatna objava različitog sadržaja. To se svakako odnosi na redovitu objavu bloga. No tu su i razni drugi načini kojima se stvaraju kampanje poput videa, promocija događaja i sl. Dobar Facebook oglas treba biti relevantan, vizualno privlačan i imati jasan poziv na akciju, a usput i zabavan!

No uz te osnovne smjernice, treba pripaziti i na neke pogreške koje se često događaju kod mnogih brendova.

Stavljanje premalo sadržaja na vašu Facebook stranicu. Time kao da dajete poruku svojim pratiteljima kako nemate vremena za njih i rezultat je opadanje dosega vaše stranice.

Prečesto tražiti „like“ za vašu stranicu. Dosta iritantno i djeluje pomalo očajno. Upotpunite svoju stranicu korisnim i zanimljivim sadržajem što će rezultirati većim brojem „likeova“.

Korištenjem neprikladnog sadržaja za vaš brend samo zbog trenutne popularnosti može biti iritantno za vašu publiku. Objavljivanje slika atmosfere u vašem uredu ili nekog značajnijeg dana na poslu će stvoriti bolji imidž za vašu tvrtku od hashtag oznaka kojima podupirate neke trenutne svjetske trendove.

Koje su onda dobre smjernice vođenja poslovne stranice na Facebooku?

Plaćenim oglasima do većeg broja ljudi. Uložite u kampanje na Facebooku, pa će i vaš brend djelovati ozbiljnije i poslovnije.

Dakle, prodaja neka ne bude jedini cilj vaše Facebook stranice! U svrhu prodaje usmjerite korisnike na svoj web shop. Facebook neka služi za izgradnju dugoročnog odnosa sa svojim pratiteljima.

Opet ponavljamo: nemojte ignorirati negativne komentare i opaske. Vedrim tonom reagirajte na njih i u što kraćem roku pokušajte riješiti problem!

Facebook stalno mijenja algoritme, no uglavnom korisnicima predstavlja sadržaj prema prethodnim interakcijama. Redovitim ažuriranjem naslovnih slika, profila i sadržaja budite u korak sa svim promjenama na Facebooku. U svrhu uspješne komunikacije sa svojim korisnicima i uspješnog predstavljanja svojeg brenda publici. Kakva su vaša iskustva sa poslovnim Facebook stranicama?

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu