VscPro
Ecommerce tržište se mijenja, držite li korak s njim? 2017-2-28 https://www.vsc-pro.com/ecommerce-trziste-se-mijenja-drzite-li-korak-s-njim/90/blog/
Ecommerce tržište se mijenja, držite li korak s njim? 28 .  veljača   2017 .

Ecommerce tržište se mijenja, držite li korak s njim?

Osvrt na protekle godine nam daje na uvid koliko je daleko odmaklo eCommerce poslovanje u relativno kratkom vremenu. Tom rastu su svakako pridonijeli i ovi važni faktori: promjena ponašanja kupca na koje je, između ostalog, utjecao i napredak tehnologije, te povećana mobilna aktivnost. Inače, eCommerce tržište je u protekloj godini ostvarilo prometa preko 101 milijarde $. Blogeri Sweet Tootha su okupili dvadesetak eCommerce stručnjaka koji su dali prognozu kretanja tog tržišta do kraja ove godine. Neka predviđanja su očekivana, no neka će vas pomalo i iznenaditi zbog brzine kojom se odvijaju kretanja na tom tržištu. Jer koliko god je vaš posao sjajan, njegovu uspješnost određuju vaši korisnici. Pa pogledajmo kako bi mogla izgledati budućnost eCommerca!

Navike korisnika internet kupovine konstantno se mijenjaju. Bit toga je da se takve promijene prate i pružaju korisnicima zadovoljavajuće korisničko iskustvo (UX). Korisnik očekuje neposrednost i praktičnost prilikom kupovine. Sve više će koristiti funkcije poput predbilježbe i nadopune narudžba kako bi izbjegli svaki puta iznova provjeravati i birati proizvode. Kupci pomalo pokazuju zamor od sve većeg izbora, od mnogo razmišljanja i nejasnoća prilikom pretrage. Dakle, naglasak je na tome da korisnik ulaže što manje truda sa što boljim korisničkim iskustvom. Pojednostaviti navigaciju na stranici i koristiti web dizajn po principu „manje je više“, dobrodošli su od strane korisnika i u tom smjeru se očekuju njegova daljnja kretanja.

Real-time angažman prema korisniku se sve više pojačava. Znači, ne samo brza narudžba i isporuka već i brzi odgovori na pitanja korisnika putem web stranica, ali i društvenih mreža. Dakle, korisnici će sve više tražiti komunikaciju sa vama i na nju bi trebali biti spremni.

Kupci postaju sve više svjesni da mogu još više zadovoljiti svoje potrebe multipliciranjem brandova, naravno, provjeravajući i cijene konkurencije. Trgovci bi se trebali odmaknuti od klasične prodaje i oglašavanja te na neki način zaokružiti ponudu koja uključuje kulturu, angažman i vrijednost usmjerenu na njihov proizvod i na taj način ostvariti prednost pred konkurencijom, osobito kod mlađe populacije (milenijaca).

ECommerce marketing postaje nezamisliv bez kvalitetnog sadržaja koji će zadovoljiti potragu za informacijom kod korisnika.

Video sadržaji putem kojeg ćete korisnicima osvijestiti postojanje vašeg branda.

Korisnici će sve više koristiti virtualnu stvarnost i aplikacije virtualne stvarnosti.

Lojalnost dobiva sve veći značaj i trgovcima omogućuje razvijanje dugotrajnog odnosa sa kupcima.

Kupci pokazuju sve manje strpljenja kod roka isporuke i traže da se ona odvija u vrlo kratkom roku!

Način plaćanja se također pojednostavljuje uz mobilne metode plaćanja koje su uvedene u prošloj godini. Očekuje se da će to postati prioritetne metode plaćanja korisnika.

Budućnost eCommerca izgleda vrlo obećavajuće i raduje nas da ste i vi u njoj sa nama!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu