VscPro
E-Commerce trendovi 2016-6-28 https://www.vsc-pro.com/e-commerce-trendovi/57/blog/
E-Commerce trendovi 28 .  lipanj   2016 .

E-Commerce trendovi

Mnogo različitih trendova nam se prezentira. Iz godine u godinu sve više i sve češće. No koji trendovi su oni koji će osnažiti vaše poslovanje?

Stručnjaci iz Shoppimona su nam je prezentirali u nekoliko točaka. Tako je primjećen porast popularnosti različitih pop-up prozora prilikom napuštanja stranice ili web shopa. Bilo da su oni u svrhu upisivanja na mailing listu ili u svrhu prodaje, pokazatelj su dobrog načina strategije uspješnije prodaje. Prema tome je svakako dobar način ponuditi kupcu određeni popust ili neku drugu pogodnost kod napuštanja trgovine.

U prošloj godini je primijećen rast kupovine putem mobilnih uređaja. Iako se stavlja naglasak na recenzije samih proizvoda, cijena i mjesta kupovine na internetu. Sam čin kupovine je još uvijek češći na stolnim računalima ili tabletima. Ovdje se još jedanput stavlja naglasak na responsive dizajn, koji još uvijek određeni broj stranica nema.

Brzo učitavanje stranica smo već spominjali kao važan segment. Posjetioci očekuju da se stranica učita u vrlo kratkom vremenu i nemaju strpljenja pričekati.

Lokalizirana i beacon tehnologija nam otvara nove sfere ponude kupcima. Beacon tehnologija omogućava personaliziranu kupovinu na način da se poveže proizvod i mobitel putem bluetootha. Otkrivajući na kojoj se lokaciji kupac nalazi, nudi popuste i akcije prilagođene upravo njemu. Ovdje se otvaraju nebrojene mogućnosti za vlasnike internet trgovina, na primjer da se ponude razni kuponi za povoljnije kupnje putem interneta.

Na kraju se istaknulo kao bitna stavka on-line osoblje. Kvalificirano i osposobljeno kao podrška kupcima u web shopu i kao brza reakcija za rješavanje bilo kakvih nastalih problema i nesuglasica. Jer, također smo već istaknuli, da će se zadovoljan kupac uvijek vraćati. Ovdje su u prednosti veće tvrtke koji si uopće mogu priuštiti takve zaposlenike ali na taj način primorati i manje tvrtke da djeluju u tom smjeru. Tada će se ubrzo uvidjeti napredak pred konkurencijom.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu