VscPro
Covid-19 je utjecao na ecommerce poslovanja u 2020. 2020-10-9 https://www.vsc-pro.com/covid-19-je-utjecao-na-ecommerce-poslovanja-u-2020/2198/blog/
Covid-19 je utjecao na ecommerce poslovanja u 2020. 9 .  listopad   2020 .

Covid-19 je utjecao na ecommerce poslovanja u 2020.

Globalno tržište se zauvijek promijenilo od ožujka ove godine zbog globalne pandemije. Ovu veliku promjenu su podjednako osjetila i velika i mala poduzeća diljem svijeta. Tvrtke su morale donositi brze i nagle zaokrete u poslovanju kako bi uspjele donekle zadržati poziciju na tržištu. Ecommerce poslovanje je u tom periodu eksplodiralo. Nastala je i velika potraga za Internet trgovinama prehrambenih proizvoda.

Ljudi diljem svijeta mijenjaju navike kupovanja, prodaja u Internet trgovinama je porasla u velikom postotku. Neki su kupovinu putem interneta obavili prvi puta u periodu pandemije. Tvrtke koje su već imale otvorenu Internet trgovinu bilježe velik rast, dok su poslovanja koja nisu bila online hitno tražila takva rješenja. Ali otvaranje Internet trgovine nije brz i lak posao. Od traženja adekvatnih developera do lansiranja postoji mnogo radnji koje je potrebno poduzeti za uspješno ecommerce poslovanje.

U ovom periodu ekspanzije Internet trgovine posebno treba obratiti pozornost na situacije koje mogu vaše poslovanje učiniti još boljim i kupce naviknuti da posjećuju vašu Internet trgovinu. Broj napuštenih košarica bi svaki trgovac htio imati u što manjem broju. Najčešći razlozi za napuštanje košarice su: troškovi dostave, predug period dostave, kompliciran checkout. Nekim kupcima treba dosta vremena da se odluče na kupovinu, nemojte im oduzimati dodatno vrijeme kompliciranim checkoutom. Transparentno prikažite sve troškove na samom početku checkouta kako ne bi bilo iznenađenja na zadnjem koraku. Isto tako, svedite proces na minimalan broj odjavnih koraka.

Progresivna web aplikacija je aplikacija koja omogućava kupcima da prilikom pregledavanja Internet trgovine korisnik dobije upit o postavljanju ikone na zaslon mobitela i na taj način jednostavnije i češće koristi tu Internet trgovinu. Putem progresivne aplikacije Internet trgovina tom korisniku može raditi i u offline modu (stranice koje su prethodno posjećene), a samom korisniku ne zauzima mnogo prostora na uređaju. Njezine prednosti su puno brže učitavanje, veća angažiranost korisnika, ostvarivanje većih konverzija putem navedene aplikacije te je ona u potpunosti mobile-first. Progresivne web aplikacije dizajnirane su za izuzetno gladak i brz korisnički doživljaj. PWA-i se mogu učitati u roku od samo 1 sekunde, stvarajući istinski "trenutni" doživljaj brzine, angažirajući korisnika od samog početka.

Korisnici sve više zahtijevaju visokokvalitetan sadržaj. Cilj objavljivanja takvog sadržaja je da korisnicima pružate svježe i relevantne informacije. Te informacije se mogu odnositi direktno na vašu ponudu, određene artikle ili novitete. Pružite visokokvalitetan sadržaj u pisanoj ili video formi. Ako ste u mogućnosti, pokušajte angažirati influencera – taj angažman se ne treba nužno odnositi samo na mlađu populaciju. Budite kreativni, u svakom poslovnom obliku se utjecajna osoba može angažirati. Ne zanemarite niti PDF formate sadržaja i izrade infografika.

U proteklom desetljeću, ecommerce poslovanje je bilo usredotočeno na izgradnju funkcionalnosti i infrastrukture internet trgovine. Navedeno je omogućilo da poslovanje internet trgovinama bude na nivou iskustva kupovine u fizičkim trgovinama. Proteklih nekoliko godina fokus je stavljen na korisničko iskustvo i u tom pogledu su Internet trgovine ostvarile značajan napredak. Teško je predvidjeti kako će se u budućnosti cijela situacija razvijati. Pandemija je zasigurno donijela situaciju gdje se Internet trgovina našla u prioritetu kod razvijanja raznih B2B i B2C poslovanja. Sasvim je jasno da tvrtke moraju biti brze i fleksibilne kod uvođenja raznih promjena i noviteta. Iz tog razloga, budite usredotočeni na pravi odabir rješenja kod implementacije Internet trgovine. Takva rješenja moraju biti spremna na brzu implementaciju novih i postojećih funkcionalnosti.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu