VscPro
Content marketing vaše internet trgovine 2015-12-30 https://www.vsc-pro.com/content-marketing-vase-internet-trgovine/17/blog/
Content marketing vaše internet trgovine 30 .  prosinac   2015 .

Content marketing vaše internet trgovine

Nakon što smo se dotakli pojma SEO-a i ukratko istaknuli njegove najvažnije točke, malo ćemo se pozabaviti content marketingom na web stranicama ili internet trgovinama.

Jasno nam je da je potrebno uložiti trud i sredstva kako bi privukli posjetitelje da dođu baš na vašu internet trgovinu.

Osim samih proizvoda koji će zainteresirati posjetitelja, važno je imati kvalitetne tekstove koji će zadržati i ponovno vraćati posjetitelje vaše stranice.

Na internetu ne budete imali mnogo prilika da vam se vrate posjetioci. Ako nisu naišli na potrebnu informaciju, neće se niti vratiti na vašu stranicu.

Kvalitetni tekstovi su način na koji se najbolje percipira ono čime se bavi vaša tvrtka.

Na koji način krenuti sa content marketingom?

Organizacija teksta

Istraživanja su pokazala da posjetioci kada dođu na web stranicu tekst ne čitaju nego skeniraju. Pažnja im je ograničena, pa stoga uočavaju većinom naslove, linkove, boldani tekst. Iz tog razloga važno je u naslovu i na početku teksta dati ključnu informaciju koja će zadržati pažnju. To je novinarski stil pisanja kada se sve bitne činjenice iznose na početku, dok se u nastavku teksta dodaju detalji o temi koju obrađujete, a na kraju neke opće informacije.

Izgled teksta

Ako imate dulji tekst, izgledat će dosta odbojno ako ga ne razlomite na dijelove i napravite uočljivu strukturu. Linkovi koje ste umetnuli u tekst neka budu istaknuti i uočljivi. Poželjno je da tekst linka sadrži ključne riječi za vaš proizvod kako bi ga tražilice indeksirale. Nemojte pretjerati sa količinom linkova jer će te time razbiti čitateljevu koncentraciju.

Stil pisanja

Već u naslovu je potrebno spomenuti sve o temi o kojoj pišete. Sami tekst nemojte nepotrebno ukrašavati, neka bude što više sadržajan. Educirajte posjetitelja svojim tekstom i upoznajte ga sa vašim proizvodom ili uslugom. Pokušajte prenijeti i emocije na čitatelja ali bez pretjerivanja. Kad steknete svoj stil pisanja, ne mijenjajte ga, jer će tako uvijek biti prepoznatljiv vašim vjernim posjetiocima. I neka taj stil pisanja odražava kulturu vaše tvrtke.


U današnjem poprilično užurbanom načinu života, ljudi nemaju vremena niti strpljenja prilikom traženja neke informacije na internetu. Stoga imajte na umu da je cilj doprijeti do posjetioca na način da primi našu poruku u mnoštvu informacija koje im internet pruža, te dalje djeluje prema cilju koji smo postavili na stranici ili trgovini.Marijana Pavković

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu