VscPro
Content marketing strategija 2016-8-30 https://www.vsc-pro.com/content-marketing-strategija/64/blog/
Content marketing strategija 30 .  kolovoz   2016 .

Content marketing strategija

Sve dok Google ne omogući da pretraživanje na društvenim mrežama utječe na algoritme prilikom rangiranja na tražilicama, mnogi već smatraju da je upravo taj utjecaj neizbježan kod rangiranja. Neke provedene studije su ipak pokazale da veći promet na društvenim mrežama doprinosi boljem rangu. Dijeljenjem svojeg sadržaja na društvenim mrežama upravo će donijeti taj napredak.

Većina stručnjaka za SEO iz tog razloga smatra da je pisanje bloga i novosti najbolja praksa. Umjesto biranja suštih ključnih riječi, potrebno je blog popuniti korisnim i kvalitetnim sadržajem. I dalje je potrebno da sadržaj sadrži ključne riječi ali one trebaju biti u informativnom i edukativnom sadržaju. Znači, što više se poradi na rješavanju nekog problema – bilo u formi infografike ili videa, takav sadržaj će imati veći potencijal za angažman. Društvene mreže imaju prednost ciljane segmentacije čitaoca sadržaja.

Dodavanje elemenata personalizacije, sadržaj će se istaknuti u moru drugih sličnih sadržaja. Trgovci će prepoznati kako pravu ponudu istaknuti u pravom trenutku.

Na prvom mjestu potrebno je identificirati kupce, istražiti njegove navike, prikupiti informacije i iz off line trgovine, ako postoje mogućnosti. Na temelju svih dobivenih informacija formira se sadržaj koji će kupca informirati, na web stranici ili društvenim mrežama. Sadržaj treba biti atraktivan i lako čitljiv. Važno je čitateljima pružiti tražene informacije nakon prikupljanja podataka (prikupljanje podataka je proces koji iziskuje najviše vremena). Tekst sadržaja treba biti ugodan oku: razmaci, boldane riječi, podnaslovi. Sve su to forme koje će čitatelju olakšati čitanje vašeg sadržaja.

Uz sve te elemente u konačnici će sadržaj biti više čitan i na web stranici i na društvenim mrežama. Komentari i reakcije čitatelja će upravo putem društvenih mreža povećati broj posjeta web sjedišta i samim tim povisiti rang na tražilicama.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu