VscPro
Content marketing - čvrsta veza sa kupcima 2017-12-5 https://www.vsc-pro.com/content-marketing-cvrsta-veza-sa-kupcima/2125/blog/
Content marketing - čvrsta veza sa kupcima 5 .  prosinac   2017 .

Content marketing - čvrsta veza sa kupcima

Content marketing - sadržajni marketing, strateški je marketinški pristup usredotočen na stvaranje i distribuciju vrijednog, relevantnog i dosljednog sadržaja kako bi se privukla i zadržala jasno definirana publika - i, u konačnici, potaknula profitabilna akcija korisnika. Prodavači ga upotrebljavaju za formiranje lojalne publike. Osim što privlače korisnike na interakciju i dogovore ponuda, vrlo su učinkovite prilikom optimizacije web stranica.

Korisnici su zasićeni raznih plaćenih oglasa na internetu i iz tog razloga naučili su previdjeti razne bannere kojima se služe oglašivači. To je potvrđeno i u studiji koja je istraživala svrhovitost plaćenih oglasa pomoću praćenja oka (tzv. heatmaps). Korisnici su jednostavno zasićeni primanjem sadržaja koji izgleda kao oglas. Sami žele odlučiti što je njima potrebno i što žele kupiti.

Na koji način onda prezentirati proizvode iz web shopa?

Svaki vlasnik web shopa se treba brinuti o korisnicima i njihovim potrebama, jer korisnici žele dobiti korisne informacije koje im pomažu da svjesno odabiru robu ili usluge koje žele kupiti. Marketinška platforma Pardot je u svojem istraživanju zaključila da je skuplji proizvod onaj za koji treba plasirati više informacija na različite načine kako bi se korisnik odlučio na kupnju.

Marketinški stručnjaci su otkrili da korisnici počinju obraćati pažnju na plaćene oglase tek nakon što se odluče na kupovinu konkretnog proizvoda i tada zapravo pregledavaju oglase kako bi našli što povoljniju cijenu i uvjete. Što se tiče pregledavanja povoljnijih cijena, portali Nabava.net i Jeftinije.hr pružaju vrlo dobre informacije o tome. A i korisnici VSC Pro+ Internet trgovine se pomoću modula za povezivanje, mogu vrlo jednostavno povezati sa tim portalima.

No što se tiče efektnih pružanja informacija o proizvodima, učinkovit način je pisanje sadržaja o njima. Mnogi naši korisnici se služe redovito tom tehnikom. Putem funkcije Novosti, redovito plasiraju informacije o raznim novitetima na tržištu i u njihovim Internet trgovinama. Ako niste još sigurni kako bi trebao takav sadržaj izgledati, provjerite na njihovim web stranicama.

Makromikro grupa plasira kratke novosti o svojim aktualnim proizvodima, prigodnim prodajama ali i svjetskim novitetima koji još nisu stigli na naše tržište. Na taj način informiraju korisnike raznih profila i u isto vrijeme ne forsiraju čistu prodaju.

Na sličan način novosti plasira Instar-informatika, koja poprati novosti i sa prigodnim video-isječcima. Video content je top metoda marketinga koju korisnici najviše prate.

Ako još uvijek niste sigurni da je to metoda koji bi uvrstili u svoju Internet trgovinu, ovo su još neki naši korisnici kod kojih možete potražiti inspiraciju: Ronis, Canosa.

Bitna značajka stvaranja sadržajnog marketinga je da na jednostavan i jezgrovit način pišete o važnim funkcionalnostima. Takav sadržaj može, između ostalog, poslužiti korisniku prilikom odluke npr. dali mu je potreban smartphone iz zadnje serije proizvođača ili mu možda zbog bolje rezolucije više odgovara onaj iz prethodne. Mogućnosti stvaranja takvog sadržaja su zaista neiscrpne, a višestruko učinkovite.

U VSC Pro+ Internet trgovini, modul za pisanje novosti i/ili bloga je vrlo jednostavne funkcionalnosti. Uostalom kao i kompletna administracija koja, bez obzira na mnoštvo funkcija, se unosi i ažurira na jednostavan način.

Imate li vi svoje metode prilikom stvaranja takvog sadržaja?

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu