VscPro
Budite u toku sa promjenama na Google tražilici 2018-8-27 https://www.vsc-pro.com/budite-u-toku-sa-promjenama-na-google-trazilici/2153/blog/
Budite u toku sa promjenama na Google tražilici 27 .  kolovoz   2018 .

Budite u toku sa promjenama na Google tražilici

Google redovito uvodi promjene u algoritmima pretraga na svojoj tražilici prvenstveno kako bi rezultati pretraga korisnicima bili što bolji i kvalitetniji. Google neprestano želi usavršiti korisničko iskustvo te je od vitalnog značaja konstantno biti u toku sa promjenama i njima prilagoditi ponudu na webu.

Google Mobile First Indeks je jedna od značajnijih promjena u posljednje vrijeme. Mobile-first je nastao zbog sve većeg broja pretraga na tražilici koje dolaze sa mobilnih uređaja i iz tog razloga Google stavlja prioritet takvim pretragama naspram onih koje dolaze sa desktop računala. Ako još niste poduzeli ove osnovne korake za prilagodbu Mobile First Indeks, vjerojatno opasno kasnite:

Responzivni dizajn prilagođava pregled vašeg weba sa različitih veličina ekrana – mobitela, tableta desktopa. Takav dizajn uvelike olakšava interakciju na vašem webu sa npr. pametnih telefona i poboljšava korisničko iskustvo.

Da, u potpunosti se slažemo da dizajn web stranice ima značajnu ulogu u korisničkom iskustvu. I upravo taj način na koji su korisnici u mogućnosti stupiti u interakciju sa vašim webom (preplata, kupovina, registracija, pretraga i mnogo drugih funkcionalnosti) će utjecati na rangiranje na Google tražilici.

Brzina učitavanja web stranice može biti posebno frustrirajuća za korisnike ako traje nekoliko sekundi. Obavezno testirajte brzinu učitavanja i uklonite poteškoće koje ju mogu usporavati.

Optimiziranje weba za lokalnu pretragu će vam omogućiti prikaz na tražilicama prilikom pretraga trgovina koje se nalaze u blizini lokacija na mobilnim uređajima. Obzirom da se mobilni uređaji uglavnom uvijek nalaze kod korisnika, lokalne tvrtke će im se više prikazivati na tražilici. Navedite lokaciju vašeg mjesta (grada) u URL, sadržaj, naslove, alt tagove i ostalo, ukoliko je to moguće.

Ne odgađajte navedene korake, jer mogu znatno utjecati na prikazima rezultata pretrage na Google tražilici. Niste sigurni kako, slobodno nam se obratite!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu