VscPro
Boli vas glava od napuštene košarice? 2017-11-28 https://www.vsc-pro.com/boli-vas-glava-od-napustene-kosarice/2124/blog/
Boli vas glava od napuštene košarice? 28 .  studeni   2017 .

Boli vas glava od napuštene košarice?

Slanje automatskih poruka (putem emaila) korisnicima koji su ostavili proizvode u košarici vaše Internet trgovine ali nikada nisu završili kupovinu, već neko vrijeme je funkcionalnost VSC Pro+ Internet trgovine. Napuštena košarica je jedan od ozbiljnijih problema svakog vlasnika Internet trgovine. Prema nekim istraživanjima, postotak ostavljenih proizvoda u košarici bez završene kupovine iznosi čak 69%. Stvarno velika brojka i ogroman gubitak za svakog vlasnika web shopa.

Ovo su najčešći razlozi napuštanja košarice:

-privremena ometanja
-neočekivani troškovi dostave
-strah nad sigurnosnim podacima
-nedostatak odgovarajućih mogućnosti plaćanja

Kada potencijalni kupac stavi artikle u košaricu, već samim tim iskazanim interesom za vašu ponudu otvara mogućnost da će taj proizvod u konačnici i ostvariti konverziju. Naravno da je potrebno utvrditi i otkloniti neki (ili više njih) od gore navedenih razloga, no svakako je preporuka slanje emaila koji će podsjetiti korisnika na ostavljene proizvode – postotak otvaranja takvih poruka je 50%.

Vrlo je važan dobar sadržajni koncept takve poruke. Možete ga oformiti na različite načine, u skladu sa vašom prodajnom tematikom:

Subject emaila napuštene košarice

Kako ćete nasloviti takav email je zasigurno ključan segment ove funkcije koji može direktno utjecati na otvaranje poruke. Umjesto često korištenog subjecta „Završite kupovinu“, razmislite o uključivanju jednog ili više slijedećih elemenata u naslov:

Personalizirajte i obratite se korisniku „Nešto si zaboravio Marko Horvat?“ Takav naslov će se uvijek isticati i imati prednost u otvaranju pred mnoštvom drugih emailova koje svakodnevno primamo.

Podsjetite korisnika o brzoj prodaji artikala iz košarice i samim time ga potaknite na kupovinu uz naslov „Preostalo je još nekoliko komada…“.

Ubacite malo humora pa naslovite „Zašto si me napustio?“ ili „Kamo si otišao?“

Isto tako možete biti konkretni, pa naslovom upitati „Imate li dodatnih pitanja u vezi proizvoda?“ te na taj način uspostaviti konverzaciju sa korisnikom (tu se otvara mogućnost dodatne prodaje).

Sadržaj emaila napuštene košarice

Važno je da ne pretjerate sa količinom teksta. Nastavite u istom tonu kojim ste započeli u subjectu. Ukoliko ste krenuli u duhovitom tonu, nastavite. U napuštenoj košarici VSC Pro+ Internet trgovine, na kraju sadržaja će se prikazati odabrani artikl sa nazivom i cijenom, te gumb „Završi narudžbu“ kojim se korisnika automatski vodi na zadnji korak narudžbe. Bez obzira bio logiran u web shop ili ne, jer ga sustav sam automatski i logira.

Vremenski rok za slanje emaila o napuštenoj košarici

Najveće šanse za ostvarivanje prodaje putem slanja takvog emaila su unutar 48 sati. Što prije se takav email pošalje, šanse za ostvarenje konverzije su veće. No postoji i mogućnost koju ne bi trebali zanemariti – da si korisnik trenutno ne može priuštiti taj trošak. Iz tog razloga, razmislite i o slanju tog podsjetnika u nešto dužem periodu. U VSC Pro+ rok za slanje nije definiran, te vam ostavlja mogućnost da ga sami odredite.

Nadam se da su vam ovi savjeti umanjili glavobolju, preostaje vam samo da nas kontaktirate i ugovorite najfunkcionalniju administraciju za Internet trgovinu.Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu