VscPro
Blog u web shopu 2017-2-7 https://www.vsc-pro.com/blog-u-web-shopu/87/blog/
Blog u web shopu 7 .  veljača   2017 .

Blog u web shopu

Odlučili ste pisati novosti ili blog u svom web shopu? Odlična ideja, zasigurno će utjecati na posjećenost vaše internet trgovine, a samim time kroz neko vrijeme pozitivno utjecati kod rangiranja na tražilicama. No ako ste pomislili da je to lagan i jednostavan posao, vrijeme je da vam ukažemo da to baš i nije tako, te vas uputimo u čari pisanja tekstova na internetu.

Prije početka pisanja bilo kakvog teksta prionite na istraživanje teme o kojoj namjeravate pisati. Na tražilicama ćete vrlo vjerojatno pronaći nekolicinu članaka o određenoj temi. No, to nije garancija da je svaki članak na koji naiđete točan i potkrepljen istinitim činjenicama. Kako možete provjeriti točnost neke informacije? Svakako je dobro fokusirati se na više izvora o nekoj temi koju istražujete, te određene teme proučavati na provjerenim portalima specijaliziranim na tom području.

Kad ste krenuli sa pisanjem, dobro se potrudite da tekst bude gramatički ispravan. Dosta programa za obradu tekstova sadrži i određenu gramatičku provjeru, no to nije dovoljno. Algoritam za provjeru ne bilježi baš svaku pravopisnu pogrešku. Ako niste sigurni da li su neka riječ ili fraza ispravno napisani, napravite dodatnu provjeru. Određeni postotak klijenata napušta stranicu kad uoče pravopisnu pogrešku. Provjerite napisani tekst više puta prije nego što ga objavite. Obratite pažnju i na poredak riječi u rečenicama. U poretku riječi se i događa najviše pogrešaka. Ako riječi nisu pravilno poredane, rečenice često dobivaju sasvim drugačiji (pogrešan) smisao.

Svoj tekst ste „začinili“ kompliciranim i stručnim frazama i vama sve to skupa zvuči jako stručno i pametno! Vjerujte, većina prosječnih korisnika će odustati od čitanja takvog teksta, jer će mu sve skupa biti nerazumljivo i komplicirano. Novosti i blogovi nisu namijenjeni nekom znanstvenom skupu, već za razmjenu informacija vašim korisnicima. Ne preporučuje se koristiti fraze koje ne bi koristili niti u svakodnevnom govoru.

Ključne riječi koje ste istražili za neku određenu temu potrebno je smisleno upotrijebiti u vašem tekstu. Nije dobro ići sa ciljem top rangiranja na tražilicama, na taj način čak možete i izgubiti korisnike. Puno pametnije je smisleno obraditi temu koja će zadovoljiti čitateljevu potrebu za traženom informacijom.

I na kraju budite jasni i nedvosmisleni u onome što pišete. U našoj VSC Pro+ internet trgovini na vrlo jednostavan način postavljajte redovite novosti ili pišite blog koji će vaši korisnici rado čitati, komentirati, dijeliti. Sretno!

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu