VscPro
B2B e-commerce - mogućnosti i prednosti 2018-9-27 https://www.vsc-pro.com/b2b-e-commerce-mogucnosti-i-prednosti/2157/blog/
B2B e-commerce - mogućnosti i prednosti 27 .  rujan   2018 .

B2B e-commerce - mogućnosti i prednosti

Prije samo nekoliko godina trgovci su smatrali kako je B2B web shop zadnja karika u procesu veleprodajnog poslovanja. No, kako je digitalizacija na svim područjima postala neizbježan faktor, tako je i B2B web trgovina postala nužan prodajni segment za svakog ozbiljnijeg distributera, proizvođača ili trgovca veleprodajnog asortimana. Tako je u skorije vrijeme, veleprodajni web shop postao metoda kojom se povećava prihod tvrtke i potiče akvizicija novih kupaca. Očekivanja su da će B2B e-commerce postati najuspješnija online poslovna strategija predvođena ogromnim profitom u Internet poslovanju.

Rapidnim rastom e-commerce poslovanja širom svijeta, sve više tvrtki otvara i B2B web trgovine. Predviđanja su da će do kraja 2020. godine na globalnoj razini B2B e-commerce tržište biti dvostruko veće od B2C tržišta. No, ne smije se izostaviti niti podatak da je glavni cilj ovog poslovnog modela povećati učinkovitost poslovanja i prihode maloprodajnih tvrtki.

Zašto je tvrtkama potrebno otvaranje B2B web trgovine?


Prvenstveno zbog mogućnosti ponavljanja prethodnih narudžbi na jednostavan način. U današnje vrijeme korisnici teže prema što jednostavnijem i bržem načinu trgovanja, pa tako i u veleprodajnom segmentu. Slijedeći je razlog taj što je vaša konkurencija takvu mogućnost već ponudila svojim korisnicima.
Obzirom da su B2C prodavači već napravili restrikcije i poboljšali funkcionalnosti online prodaje putem web shopa, B2B e-commerce sustavima preostaje primijeniti ih i u svojoj prodaji. Ponudite B2B kupcu kvalitetno korisničko iskustvo:

• Postavite opise proizvoda koji će kupcu dati sve potrebne informacije o proizvodu

• Navigacija web shopa treba sadržati filtriranje sa svim potrebnim atributima koji mogu olakšati odabir korisniku (boje, veličina, modeli, robne marke, itd.)

• Personalizirajte ponude i akcije

• Pojednostavnite odjavu

žena


U mnoštvu prednosti B2B e-commerce prodaje, pokušat ćemo izdvojiti one najvažnije:Jednostavnost i točnost naručivanja robe


Prvo i osnovno, B2B web shopom izbjeći ćete zaprimanje narudžbi na zastarjeli način putem telefaksa ili telefonski. Takav način naručivanja robe riskira ljudsku pogrešku koja je putem online prodaje svedena na minimum. Veleprodajni web shop štedi vrijeme i ljudske resurse, kojih u malim privatnim tvrtkama uglavnom, nedostaje.

Niži troškovi poslovanja s B2B web trgovinom


Rast prihoda vaše tvrtke uz istovremeno minimalno ulaganje se čini gotovo nemogućim, zar ne? Ali suvremenom tehnologijom je omogućeno upravo to: unos narudžbi, pružanje informacija klijentima i služba za korisnike na jednom mjestu, pruža vašim klijentima potpunu uslugu uz vaš minimalni trošak.

B2B web trgovina nudi više poslovnih mogućnosti


Prisutni ste na ogromnom tržištu gdje imate mogućnost da vas pronađe veliki broj potencijalnih korisnika na tražilicama.

Povećanje prodaje sa B2B e-commerce sustavom


Mogućnost prikazivanja relevantnih i personaliziranih preporuka može znatno unaprijediti poslovnu suradnju sa vašim korisnicima. Cross-sell i Upsell prodaja može potaknuti prodaju asortimana specifičnog za određena područja.

Obuhvatite nova tržišta veleprodajnom web trgovinom


Obzirom da je vaša trgovina neprestano prisutna na internetu 24/7 365 dana u godini, niti jednim trenutkom ne propuštate priliku prezentirati se novim klijentima bez obzira na dostupne resurse u svakom trenutku. Dobrim targetiranjem, optimizacijom i uz višejezičnost možete ponuditi svoje proizvode i usluge i na drugom kraju svijeta!

alat


Funkcionalnost B2B web shopa


B2B web shop funkcionira na vrlo jednostavan način tako što je svakom veleprodajnom kupcu omogućena prijava u sustav kao pravna osoba gdje taj kupac ima omogućenu unaprijed dogovorenu vlastitu rabatnu politiku i vlastite uvjete poslovanja: naplatu, dostavu i slično. Ako ste već iskusni e-commerce poduzetnik, tada su vam poznate neke prednosti online prodaje:

• 24/7 otvoren web shop
• Jednostavno upravljanje valutama i stranim jezicima
• Manji troškovi
• Mogućnost preciznog targetiranja tržišta

Također je omogućena dostupnost bilo kakve dodatne dokumentacije npr.u PDF formatu, video zapisu ili nekom drugačijem obliku pohrane.

Kod otvaranja Internet trgovine velika je prednost kad su oba modela: B2C i B2B omogućena na jednoj platformi. Upravo takvu mogućnost nudimo u VSC Pro+ Internet trgovini. Naša platforma se u konačnici može povezati ERP sustavom i tada je omogućen cijeli prodajni proces na internetu na jednostavan način uz minimalno ulaganje.

Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu