VscPro
8 koraka za izgradnju uspješnog identiteta na društvenim mrežama 2016-11-8 https://www.vsc-pro.com/8-koraka-za-izgradnju-uspjesnog-identiteta-na-drustvenim-mrezama/74/blog/
8 koraka za izgradnju uspješnog identiteta na društvenim mrežama 8 .  studeni   2016 .

8 koraka za izgradnju uspješnog identiteta na društvenim mrežama

Društveni mediji su postali dosta širok pojam internet marketinga. Pomalo je tvrtkama teško zaključiti koji je najpametniji put za promoviranje njihovog poslovanja. Nabrojat ćemo neke činjenice kojima ćemo zarbiti mitove oko društvenih medija.

1. Morate biti prisutni na svim društvenim mrežama

Društvenih mreža je sve više. Biti prisutan na svakoj od njih ćr s vremenom postati gotovo nemoguća misija. Ako i rezultati govore u prilog tome, odnosno ako vidljivih rezultata nema, pametnije je specijalizirati se za jednu društvenu mrežu i na njoj biti redovito aktivan sa objavama.

2. Što više postova stavljate to bolje

Stavljati mnogo postova, objava i slika iz čistog raloga zadovoljavanja forme može izazvati suprotan efekt kod publike. Mjerenjima je potrebno odrediti koliko postova i koji sadržaj vaša publika voli. Pripazite na kvalitetu sadržaja.

3. Utvrditi konkurenciju

Utvrditi konkurenciju u smislu brenda koji je po formi svog poslovanja najbliskiji vašem brendu i pratiti njihovu prisutnost, odnosno vrstu sadržaja i ponude i na društvenim mrežama.

4. Odredite ton i ozračje vašeg brenda na društvenim mrežama

I budite mu dosljedni, jer po tome će vas i vaša publika uvijek prepoznati.

5. Aktivirajte raspravu o nekoj temi

Zdrave rasprave su uvijek dobro došle. Potiče vašu publiku na angažiranje i davanje sugestija, mišljenja i komentara.

6. Obavezno reagirati na negativne komentare

Objašnjenje, isprika i pomirljiv ton zacijelo će ublažiti negativnost nastalu nekim lošim komentarom. Budite uvijek oprezni kod komunikacije sa publikom, nemojte povrijediti njihove osjećaje – oni imaju pravo na svoje mišljenje.

7. Pokrenuti poslovnu stranicu na društvenoj mreži bez postavljanja strategije

Ako ste mišljenja da ćete u hodu razvijati prisutnost na društvenim mrežama, razmislite još jedanput – i postavite neke osnovne ciljeve koje želite postići.

8. Društvene mreže će zamijeniti email marketing

Jako pogrešno! Neka vam društvene mreže između ostalog posluže i kao pridobivanje novih pretplatnika na newsletter.

Kad se sve to zaokruži u jednu lijepu cijelinu, možemo vam samo savjetovati: budite dosljedni! Publika će se s vremenom priviknuti na vaš kontinuitet objava i s nestrpljenjem očekivati nove! Ako niste sigurni da se možete posvetiti takvom načinu poslovanja, prepustite to nama, rado ćemo to učiniti za vas!


Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu