VscPro
3 osnovna polazišta kod kvalitetne optimizacije internet trgovine 2016-10-11 https://www.vsc-pro.com/3-osnovna-polazista-kod-kvalitetne-optimizacije-internet-trgovine/70/blog/
3 osnovna polazišta kod kvalitetne optimizacije internet trgovine 11 .  listopad   2016 .

3 osnovna polazišta kod kvalitetne optimizacije internet trgovine

Internet trgovina zauzima sve važniju poziciju u poslovnim planovima trgovačkih tvrtki. U posljednje vrijeme smo primjetili porast otvaranja internet trgovina kod tvrtki koje su započele prodaju preko društvenih mreža. I jednostavno, s vremenom su broj korisnika i sama ponuda artikala toliko porasli da zahtijevaju eCommerce aplikaciju kojom će kvalitetno pratiti prodaju, dostavu i cjelokupno poslovanje. U samom početku razvoja vaše internet trgovine, ključna je važnost kvalitetan SEO kojim će web shop i artikli u njemu postati vidljivi na tražilicama sa tenzijom da se nađu pri vrhu prve stranice!

Ključne riječi su prva i osnovna stvar oko koje je potrebno studiozno se pozabaviti. Pronaći riječi koje će korisnici upotrijebiti kod traženja određenih artikala zahtijeva trud i analizu kako bi što kvalitetnije optimizirali web shop. Uzmite u obzir da su korisnici s godinama počeli upotrebljavati duže fraze prilikom pretraga na tražilicama – long tail keywords, te na taj način pretragu vrši čak 70% ljudi! Analizirajte koje ključne riječi koriste vaši konkurenti. Ukoliko stvarate i dodatne sadržaje u trgovini (blog, novosti) obratite pažnju da primarne ključne riječi koristite u prvih 100 riječi. Također ih treba ubaciti u naslove i opise, title tagove i meta description.

Ovdje ćemo skrenuti pozornost na opise proizvoda, jer oni su ipak ključni kod donošenja odluke hoće li korisnik kliknuti na njega ili ne! Čini nam se da se na njega premalo obraća pozornost, a često puta su presudni kod korisnika. U mnogim internet trgovinama, pogotovo sa tehničkom robom, opisi se svode na tehničke podatke proizvoda. Često su oni podjednaki kod većine web shopova sa istim proizvodima, te bi tu bilo svakako dobro kad bi se na opise potrošilo nešto više vremena i truda, te samim opisom zaintrigirali korisnika da klikne upravo na taj proizvod. Automatski bi time utjecali na bolju optimizaciju vaše internet trgovine. Postoji li o nekim proizvodima i video, poželjno je da i njega uvrstite kako bi korisnici došli do što više podataka o željenom proizvodu.

Mi u VSC Pro+ internet trgovini imamo uvrštene alate optimizacije za tražilice, ako niste sigurni jesu li vaši proizvodi dovoljno dobro optimizirani, obratite se našem timu!


Započnite brzo i jednostavno prodaju svojih proizvoda putem interneta!

Zatraži ponudu